background img
banner
banner

Παρέμβαση του Ειδικού Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους για επιχείρηση του Αιγίου

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ – ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ

Έμπρακτο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ρύθμιση του πυρόπληκτου δανείου επιχείρησης της Αιγιάλειας, έδειξε ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών Φώτης Κουρμούσης, που κατέστη ενήμερος για την περίπτωση από τον α΄ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας και επικεφαλής της ΠΑΕΚ Αρίστο Τηλιγάδη. Μάλιστα ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε να του υποδειχθούν κι άλλες ανάλογες περιπτώσεις, ούτως ώστε να μεριμνήσει για την ρύθμιση των δανείων τους!

Πρόκειται αναμφισβήτητα για κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική πραγματικότητα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται ως τώρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εν τούτοις, η στάση του Ειδικού Γραμματέα και η παρέμβασή του για την γνωστή μικρομεσαία επιχείρηση του Αιγίου, αφήνει πολλές ελπίδες ότι το κράτος μπορεί να αποτελέσει ομπρέλα προστασίας του επιχειρηματικού κόσμου από τις τράπεζες…

Όπως μετέφερε στο Protionline.gr  ο κ. Τηλιγάδης, ΄΄πριν από περίπου ένα δεκαήμερο στείλαμε έγγραφο με το Επιμελητήριο Αχαΐας στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε μαζί του για την απροθυμία των τραπεζών να έρθουν σε διαπραγμάτευση με επιχειρήσεις που θέλουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους. Επειδή και ο υπουργός μάς είχε γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον του να γνωρίσει τέτοιες περιπτώσεις, του αποστείλαμε αντίγραφα από την αλληλογραφία συγκεκριμένης επιχείρησης της περιοχής, μέλους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με Τράπεζα, η οποία αρνείται να απαντήσει΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αιγιώτη α΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, ΄΄η ανταπόκριση ήταν όχι μόνο άμεση αλλά και ουσιαστική΄΄, αφού μετά από λίγες μέρες επικοινώνησε μαζί του ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους και ζήτησε να τον φέρει σε επαφή με τους υπεύθυνους της επιχείρησης. Αυτό έγινε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν και οι τρεις πλευρές, εκεί όπου οι επιχειρηματίες ανέφεραν στον κ. Κουρμούση την κατάσταση της επιχείρησής τους, τις λεπτομέρειες του δανείου τους που είχε συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και την αδιαλλαξία της τράπεζας, με τον Ειδικό Γραμματέα να δεσμεύεται ότι θα παρέμβει στην τράπεζα ώστε να δεχθεί το αίτημα των επιχειρηματιών.

Ενδιαφέρον και για άλλες περιπτώσεις

Ο κ. Τηλιγάδης μίλησε στο Protionline.gr  με τα καλύτερα λόγια για την στάση του υπουργείου πάνω στο τόσο σοβαρό θέμα που «καίει» κι άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, τονίζοντας πως ΄΄εμείς δεν είπαμε ποτέ να χαριστούν τα δάνεια, αλλά να δοθεί παράταση στην εξόφληση λόγω της αδυναμίας των επιχειρήσεων εξαιτίας της κρίσης, διότι όταν λάμβαναν τα δάνεια πριν έντεκα χρόνια, δεν περίμεναν ότι η κατάσταση θα εξελισσόταν τόσο άσχημα΄΄.
Ο κ. Κουρμούσης μάλιστα, εξέφρασε την βούληση στον κ. Τηλιγάδη, να προστατεύονται όσοι πραγματικά έχουν πρόβλημα, ζητώντας του να τον φέρει σε επαφή και με άλλες ανάλογες περιπτώσεις, τονίζοντας ότι θα ασκήσει πιέσεις για την ανάγκη επίδειξης από πλευράς των τραπεζών, μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για την ρύθμιση αυτών των δανείων, ιδίως όταν η κατάπτωση της παρασχεθείσης εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου εγγύησης, τελεί εν αμφιβόλω, εξ αιτίας ενεργειών ή παραλείψεων από πλευράς των Τραπεζών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr