background img
banner
banner

Ανένδοτοι Σπηλιωτόπουλος και Γιοβάς

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΝ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Δεν μετανιώνουν για την απόφασή τους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, της πλειοψηφίας, του Θανάση Παναγόπουλου, που ψήφισαν την πρόταση της αντιπολίτευσης την περασμένη Τετάρτη.
Ο αντιδήμαρχος Αν. Αιγιάλειας, Γιώργος Γιοβάς, παραιτείται μόνο αν ορισθεί άλλος αντιδήμαρχος από την Ακράτα, επιμένοντας στην πρότασή του. Μάλιστα, ο Γιοβάς συναντήθηκε με τον Παναγόπουλο χθες το απόγευμα για να τον ενημερώσει για την οριστική του απόφαση, να παραμείνει στη θέση του, γιατί δε θεωρεί πως έκανε κάτι που αντιβαίνει στις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας του, και λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής του. Τώρα ο δήμαρχος δεν έχει και πολλά περιθώρια από το να πάψει τον αντιδήμαρχο του που στην περίπτωση αυτή θα τραβήξει το δικό του δρόμο.

Αντίθετα, πιο συναινετική στάση κρατά ο προκάτοχος του Γιοβά, Φάνης Σταυρόπουλος που παραιτήθηκε από τη θέση του βοηθού δημάρχου σε θέματα Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, παρέδωσε εκ νέου την έγγραφη παραίτησή του χθες το βράδυ στο δήμαρχο, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο Φάνης συντάχθηκε πλέον με τους συμπολίτες του στην Αιγείρα, που δεν θέλουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ και θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το Γιοβά και το Σπηλιωτόπουλο.

Εντωμεταξύ συνέντευξη Τύπου πρόκειται να παραχωρήσει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) “ Πολιτισμός- Παιδεία- Άθληση- Κοινωνική Προστασία” του δήμου Αιγιαλείας, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, την προσεχή Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 2:30 το μεσημέρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου. Είναι προφανές ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος προτίθεται να αναφερθεί στη στάση που θα τηρήσει από εδώ και στο εξής, αφού όπως όλα δείχνουν η σύγκρουση με το δήμαρχο, από τη στιγμή που δεν παραιτείται, είναι δεδομένη.
Ο Χρήστος δεν πήγε στη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, με θέμα την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αιγίου, κάτι που έπραξαν οι άλλοι δύο.


Θέλει Καλαμίδα στο Νομικό Πρόσωπο

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο δήμαρχος έχει κάνει κρούση για να αναλάβει την προεδρεία του Νομικού Προσώπου στο Δημήτρη Καλαμίδα.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, άσχετα με το ενδιαφέρον του για τη θέση, μικρό ή μεγάλο, θα δώσει αρνητική απάντηση στο Θανάση Παναγόπουλο, γιατί δε θέλει σε καμία περίπτωση να είναι ο αντικαταστάτης του Χρήστου Σπηλιωτόπουλου, με τον οποίο διατηρεί συναδελφική αλληλεγγύη από το 2011 που μπήκαν στο Δ.Σ Αιγιαλείας με την παράταξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου.


“Βόμβα” και από Φιλιππάτο

Όμως τα δύσκολα για τη δημοτική πλειοψηφία δεν σταματούν εδώ, αφού και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Δημήτρης Φιλιππάτος ενημέρωσε το δήμαρχο ότι θα παραιτηθεί οσονούπω και θα παραμείνει μέχρι να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με τα σκουπίδια. Όσο για την ταμπέλα στην πόρτα του γραφείου του, αυτή βγήκε όχι γιατί την έβγαλε ο ίδιος αλλά γιατί ήταν κολλημένη με σελοτέιπ και έπεσε μόνη της.

Βέβαια, δεν προσπάθησε να την ξανά κολλήσει γιατί δεν είχε νόημα! Πάντως, η δημοτική ομάδα του Θανάση Παναγόπουλου θα πάει ενωμένη στην επόμενη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αιγίου, κάτι που διεφάνη στη χθεσινή συνεδρίαση της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr