background img
banner
banner

΄΄Στην Εκκλησία του Χριστού υπάρχει η απολυτότητα και η ακεραιότητα΄΄

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου προκάλεσαν τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου περί της ισχύος της μεσότητας στην πορεία της Εκκλησίας και της διδαχής αυτής από τους Άγιους Πατέρες. Μη ορμώμενος από τα δημοσιεύματα που θέλουν «κόντρα» μεταξύ τους με αφορμή τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, την παράσταση «Jesus Christ superstar» κ.ά., ο τοπικός ποιμενάρχης, με παραδείγματα αναφέρει πως στην καθημερινότητα μπορεί να… χωρέσει η μεσότητα, όχι όμως στην Εκκλησία τού Χριστού όπου εκεί υπάρχει η απολυτότητα και η ακεραιότητα.

Με ανοιχτή επιστολή, ο Μητροπολίτης απαντά στην δήλωση Χρυσοστόμου: «Στην Εκκλησία τα άκρα δεν έχουν θέση, γιατί πάντοτε οδηγούν δε διάσπαση και διχασμό και κάθε φορά που εμφανίζονται τέτοιες διχαστικές τάσεις εμφωλεύει ο κίνδυνος  της αποδυνάμωσης  και της εκμετάλλευσης της Εκκλησίας, γι αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας ομιλούν για την μεσότητα. Η οποιαδήποτε ταύτιση με τα άκρα είναι μονομέρεια, απομόνωση και πάντοτε καταλήγει επιζήμια για την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της Εκκλησίας», ζητώντας του να κάνει γνωστά δημοσίως τα αποδεικτικά εκείνα στοιχεία, τα οποία προσδιορίζουν την πορεία της Εκκλησίας στην μεσότητα και μάλιστα την περί αυτής διδαχή των Αγίων Πατέρων.

Τονίζοντάς του πως η μεσότητα που ευαγγελίζεται δεν είναι πάντα αποδεκτή, ο τοπικός ποιμενάρχης χαρακτηρίζει ως «απόβλητα» τους συνδυασμούς «άνδρας – γυναίκα και τρίτο γένος, ομοφυλόφιλοι, αρσενικό – θηλυκό και αρσενοθήλυκο, άνδρα – γυναίκα και ανδρογυναίκα, άνδρας – γυναίκα και θηλυπρεπής», τονίζοντας πως ούτε στα Μυστήρια της Εκκλησίας απαντάται η μεσότητα. Ακόμη όμως ούτε στην περίπτωση του μαθήματος των Θρησκευτικών που, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας το αποδέχθηκε όπως το πρότεινε το υπουργείο.

«Και με τον σκύλο Bonjour και με την γάτα Καλημέρα»!

Επίσης, του απαντά και για την θετική τοποθέτησή του, ως προς τους ομοφυλόφιλους, λέγοντας: ΄΄Πλανάσθε, καί μάλιστα πλάνην οικτράν! Η θεωρία Σας είναι δαιμονική! Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι ανώμαλοι, οι παρά φύσιν, οι ομοφυλόφιλοι είναι ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ καί όχι δούλοι του Θεού! ‘Ολοι αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι και ο Διάβολος άγγελος ήταν, τελικά όμως είναι ο εκπεσών Άγγελος, αντάρτης, επαναστάτης εναντίον του Δημιουργού! Σεβασμιώτατε, πλανάσθε καί μάλιστα πλάνην οικτράν! Διαστρεβλώνετε τον Νόμο του Θεού, διδάσκετε την ανομίαν! Η αντιμετώπιση της αμαρτωλής γυναικός, στην οποία αναφερθήκατε τότε στις Δηλώσεις Σας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ, ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΚΑΜΜΙΆ ΣΧΈΣΗ με την περίπτωση των Ομοφυλοφίλων! Εκείνη δεν προέβαινε σε διαφήμιση της αμαρτωλής βιοτής της, αλλά κρυβόταν! Οι Ομοφυλόφιλοι πραγματοποιούν παρελάσεις! Με τα Gay’s Parties υπερηφανεύονται!΄΄. Του συστήνει ακόμη να είναι προσεκτικός, σημειώνοντας πως ΄΄αυτό το «μπουρδούκλωμα» των εννοιών και των πραγμάτων δεν είναι φιλόθεο! Αντιθέτως! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΩΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ! Ως χριστιανός αγαπώ τον Θεό και μισώ την αμαρτία! Ως χριστιανός επίσης αγαπώ τον αμαρτωλό, αλλά ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΊΑ! Δεν την αμνηστεύω, όπως Υμείς! Κατόπιν των ανωτέρω, Σεβασμιώτατε, διερωτώμαι: Μήπως η περί μεσότητος θεωρία Σας οδηγεί στην εφαρμογή της λαϊκής παροιμίας «Και με τον σκύλο Bonjour και με την γάτα Καλημέρα»; Μήπως η θεωρία Σας αλλοιώνει το περιεχόμενο της αμωμήτου ημών Πίστεως; Μήπως οδηγεί τον άνθρωπο στην προδοσία του Θεού; Σκεφθείτε το!΄΄.

Τέλος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταγγέλλει τον κ. Χρυσόστομο ότι αλλοιώνει το περιεχόμενο της πίστεως, διδάσκοντας κοσμικές διδασκαλίες, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως τακτικός καθηγητής ωστόσο διαμένει στην Καλαμάτα, κάτι ο νόμος απαγορεύει, συνδέοντας το γεγονός με την θεωρία της μεσότητος που ίδιος πρεσβεύει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr