background img
banner
banner

Στον αγώνα για κλαδική σύμβαση εργασίας…

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

 

Κάλεσμα για συμμετοχή στην σημερινή απεργία και την συγκέντρωση στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Αίγιο, απευθύνει το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας, τονίζοντας πως όλοι πρέπει να συσπειρωθούν στον αγώνα για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Όπως τονίζεται από το Συνδικάτο, ΄΄η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα για τους εργαζόμενους στον κλάδο, αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε και αυτό γιατί εξασφαλίζει την βάση αμοιβών και όρων εργασίας για όλους, βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας, ανοίγει το δρόμο να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παρθούν μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι έρχεται η ανάπτυξη. Είναι όμως στάχτη στα μάτια και αφορά μια χούφτα μονοπώλια, επιχειρήσεις και την αύξηση των κερδών τους που σημαίνει για εμάς νέα επίθεση στα εργασιακά, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα ενάντια στην ανάπτυξη αγώνων, όπως πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψήφισε νέο συνδικαλιστικό νόμο για να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η καλύτερη απάντηση είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων και η συμμετοχή τους στη ζωή και δράση των συνδικάτων΄΄.
Και συνεχίζει: ΄΄Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ οι εργαζόμενοι και στον κλάδο των Ποτών-Τροφίμων να είμαστε ενήμεροι αλλά και οργανωμένοι-ενεργοί στο κλαδικό συνδικάτο. Το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων στα ποτά-τρόφιμα ν. Αχαΐας μαζί με την ομοσπονδία μας, εργατικά κέντρα, σωματεία και άλλες ομοσπονδίες συμμετέχει το προσεχές διάστημα στον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την προστασία της λαϊκής κατοικίας΄΄.

Τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο ποτών και τροφίμων, διεκδικούν: Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ. Επαναφορά και υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr