background img
banner
banner

Στους δικηγόρους για την δήλωση στο Κτηματολόγιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Η υποβολή δήλωσης στο Κτηματολόγιο είναι η αρχή της διαδικασίας κτηματογράφησης. Ενώ οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι απλό για έναν επαγγελματία, η εμπειρία έχει δείξει ότι ο καλύτερος συνεργάτης που μπορεί να διεκπεραιώσει τη δήλωση για τον πολίτη είναι Νομικός, καθώς σφάλματα ή ανακρίβειες χρόνων προβάλλονται κατά την κτηματογράφηση.
Ο πολίτης όταν αναθέτει την υποβολή της δήλωσης σε δικηγόρο:
1. διασφαλίζει την ορθή συμπλήρωσης της δήλωσης από Νομικό.
2. αποφεύγει περιττά έξοδα ενστάσεων όταν ολοκληρωθεί η ανάρτηση.
3. προλαμβάνει σφάλματα που ενδεχόμενα υπάρχουν ώστε τελικά να γίνει ορθά η κτηματολογική εγγραφή.
4. διορθώνει λάθη και ανακρίβειες στους τίτλους και στα δικαιώματα, ενώ σε επόμενη φάση αυτό θα χρειαστεί έξοδα σε δίκες και διορθώσεις που θα επιβαρύνουν τον πολίτη σε κόστος και σε χρήμα.
5. συνεργάζεται με τους αναδόχους και δη με τους νομικούς της κτηματογράφησης και επιλύει δυσχερή ζητήματα.
6. ενημερώνει τον πολίτη καλύτερα για τις δυσχερείς ή λανθασμένες ενέργειες που μπορεί να έχουν γίνει σε συμβόλαια ειδικά σε χαριστές δικαιοπραξίες.
7. συνεργάζεται με τους Υποθηκοφύλακες και του συμβολαιογράφους ώστε να δώσει την καλύτερη λύση στα ζητήματα που προκύπτουν
8. επιλύει ζητήματα χρησικτησίας και κληρονομιάς όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια, ώστε να δηλωθεί σωστά και αποτελεσματικά κάθε δικαίωμα των πολιτών σε αγρό ή οικόπεδο.
9. παρακολουθεί τη διαδικασία κτηματογράφησης καθώς είναι αντικείμενο της δουλειάς του και ενημερώνει τον πολίτη για την πορεία της και τις ενέργειές του.
Μην ξεχνάτε ότι αν σε επόμενη φάση χρειαστεί Νομικός, δεν θα έχουν προληφθεί σφάλματα και η επιβάρυνση του πολίτη θα είναι μεγαλύτερη αν δεν ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ προσφεύγοντας στον Δικηγόρο του.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr