background img
banner
banner

Θα δουν τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νίκο Παπαθεοδώρου θα έχουν σήμερα Τρίτη, τα μέλη της επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, ζητώντας του να επισπεύσει την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη όλου του δήμου Αιγιαλείας όπως κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας κατά την συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης. Επίσης, προτίθενται να ενημερώσουν τον γενικό για τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους σχετικά με το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Επίσης, θέμα συζήτησης θα είναι και η αποσυμφόρηση του δήμου Αιγιαλείας από τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών εν όψει και του Πάσχα. Κατά τα άλλα, το μπλόκο των κατοίκων συνεχίζεται για 38η μέρα σήμερα, ενώ όσο περνούν οι μέρες, το ενδεχόμενο επέμβασης των ΜΑΤ ώστε να σπάσει ο κλοιός των κατοίκων και να περάσουν τα απορριμματοφόρα στον ΧΥΤΑ, απομακρύνεται. Οι κάτοικοι, που προχωρούν με μεθοδευμένες κινήσεις, έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν κατοίκους και φορείς από όλη την Ανατολική Αιγιάλεια, πραγματοποιώντας ενημερωτικές επισκέψεις σε κάθε γωνιά της Αιγιάλειας αλλά και στην Κορινθία. Γι’ αυτούς, δύο είναι στην παρούσα φάση, τα φλέγοντα ζητήματα: Από τη μια η προώθηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να γίνει πράξη η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλου του δήμου και από την άλλη η ανάπτυξη σε μεγαλύτερο βαθμό και σε πιο καθαρή βάση, της ενότητας. Της συνταύτισης με την κοινωνία, όλων των θεσμικών, όλων των φορέων, των παραγόντων, με στόχο το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ και την όσο το δυνατό αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Σάββατο μέλη της επιτροπής βρέθηκαν προσκεκλημένα των πολιτιστικών οικολογικών συλλόγων Ευρωστίνης και του συλλόγου “Ευ Ζείν” να συζητούν σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δερβένι για το πρόβλημα “ΧΥΤΑ Αιγείρας”. Αυτή την εβδομάδα αντίστοιχες παρουσιάσεις – συζητήσεις οργανώνονται στο Διακοπτό καθώς και στο Αίγιο.

Χθες, τον χώρο του ΧΥΤΑ επισκέφθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Καμιλάκη εκλεγμένη με την “Αριστερή Παρέμβαση”, η οποία ξεναγήθηκε τον χώρο και υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το θέμα στο περιφερειακό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr