background img
banner
banner

Θα χρειαστούν περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χωρισμένη στα τρία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η μελέτη στην πρόταση που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστικών Αναπλάσεων». Ο στόχος είναι, ακόμη κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστούν τώρα τα κονδύλια για όλο το έργο, τουλάχιστον να καλυφθεί εν μέρει το κόστος.
Στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας της περασμένης Τετάρτης , η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη έκανε γνωστό ότι η αρχική εκτίμηση για κόστος 3,5 εκατ. ευρώ δεν ισχύει και πως με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, θα χρειαστούν από 5 έως 5,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται άλλωστε, για ένα πολύ μεγάλο έργο που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, με επέκταση της ανάπλασης στην Κλεομένους Οικονόμου μέχρι την Αιγιαλέως, στην Μητροπόλεως μέχρι την Σολωμού και βέβαια με την διαπλάτυνση της πλατείας Αγ. Λαύρας και την πλακόστρωση σε Ζαϊμή και Γερμανού, με το τελευταίο να επιβαρύνει αρκετά τον προϋπολογισμό του έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος της ανάπλασης της πλατείας ξεπερνά από μόνο του τα 2 εκατ. ευρώ!

Υπενθυμίζεται ο δήμος καλείται να καταθέσει επενδυτικό σχέδιο στην Περιφέρεια μέχρι τις 31 Μαρτίου ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων. Για το θέμα θα συνεδριάσει – εκτός απροόπτου – το Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη εκεί όπου αναμένεται να γίνει παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης και των όσων προβλέπει, ενώ νωρίτερα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr