background img
banner
banner

Την Παρασκευή η παράσταση που θα «ζωντανέψει» την Συνέλευση της Βοστίτσας!

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Δ΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η στιγμή που μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου θα «ζωντανέψουν» την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, πλησιάζει. Στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου ανεβαίνει στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων», θεατρική απόδοση της Συνέλευσης, η οποία, όπως φαίνεται, συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί και τις νέες γενιές…

Προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι, καλύτερα το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός, η Δ΄ και η Στ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, έχουν προετοιμάσει την θεατρική παράσταση. «Με αφορμή την τοπική ιστορία και χρέος την απόκτηση υψηλών ιδανικών, θα ζωντανέψουν την « Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας» και θα χαράξουν ιστορική γραμμή αντίστοιχα στο κινηματοθέατρο «Απόλλων», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου κ. Αποστολοπούλου, τονίζοντας ακόμη ότι ΄΄Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Δ΄ τάξης του Σχολείου, Φωτεινής Καρέλη που σκοπό έχει να αναδείξει το γεγονός, παρουσιάζοντας και λεπτομέρειες άγνωστες στο ευρύ κοινό για την κορυφαία προεπαναστατική πράξη του 1821, έτσι όπως την παρουσιάζουν οι ιστορικές πηγές. Σπουδαίες προσωπικότητες που συμμετείχαν στις συναντήσεις της Συνέλευσης και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να προετοιμαστεί το έδαφος για την Επανάσταση του ’21, όπως τους Μελετόπουλο, Λόντο, Ζαΐμη, Ασημάκη Φωτήλα κ.ά., θα ενσαρκώσουν μαθητές του 4ου Δημοτικού. Μάλιστα, τα κείμενα και τους διαλόγους έχει ετοιμάσει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού, Κωνσταντίνος Οικονόμου, ο οποίος ασχολείται επισταμένα με την μελέτη της Ιστορίας.

Η παράσταση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, δεδομένου ότι πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να δουν το ιστορικό γεγονός που χαρακτηρίζει πλέον το Αίγιο, να «ζωντανεύει» στην σκηνή του «Απόλλωνα»!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr