background img
banner
banner

Τίμησαν τον Γρηγόρη Φαρμακόπουλο για την 20ετή και πλέον προσφορά του

ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΑΘ’ΟΛΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28  Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, η εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του  Πανεπιστημίου Πατρών για το Νέο Έτος 2018.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των πεπραγμένων του Συλλόγου και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων τις οποίες προετοιμάζει και συμμετέχει στο έτος 2018, χορευτική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα τμήματα του Συλλόγου (παιδικά, εφηβικό, εργαζομένων, φοιτητών και φίλων), με αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Παρουσιάστηκαν χοροί από το Μοριά, τη Ρούμελη τη Μακεδονία, τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, των Ελλήνων Προσφύγων, της Κρήτης, καθώς και χορογραφίες σε λαϊκή μουσική φημισμένων στιχουργών, συνθετών και ερμηνευτών, όπου καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Ακόμη, τιμητική απονομή από το Δ.Σ στον για δεκαετίες Αιγιώτη πρόεδρο του Συλλόγου Γρηγόρη Φαρμακόπουλο, για την συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά του στην ανάδειξη της Μουσικής Παράδοσης και του Πανεπιστημιακού Πολιτισμού.

Τα παραπάνω πλαισίωσαν μουσικά και ερμηνευτικά φοιτητές – μέλη του Συλλόγου και η Νικολακοπούλου Κωνσταντίνα, μαθήτρια από το εφηβικό τμήμα αντίστοιχα.

Την στιγμή του χαιρετισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ετοιμάσει μια έκπληξη στον επί 22 και πλέον χρόνια πρόεδρο του χορευτικού. Εκ μέρους του Δ.Σ. η Ταμίας, διοικητική υπάλληλος του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπρόσωπος στην Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ευσταθία Ηλιοπούλου, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον έως πρότινος πρόεδρο Γρηγόρη Φαρμακόπουλο για την επί 20ετή και πλέον συνεχή, ολόψυχη και ανιδιοτελή προσφορά του στον Πανεπιστημιακό Πολιτισμό και στην Παράδοση του τόπου.

Όμορφα λόγια από το τιμώμενο πρόσωπο…

Κατά την ομιλία του, ο κ. Φαρμακόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: ΄΄Τι έκανα και πρέπει να μου απονείμετε; Παραλαμβάνω όμως ευχαρίστως. Αποδέχομαι με πολύ χαρά, δεν κάνω τον ακατάδεχτο, αλλά θεωρώ ότι είναι για όλους η τιμή, γιατί αυτή ήταν μία συλλογική προσπάθεια… για μένα δεν ήταν ανάγκη, δεν χρειαζόταν τίποτα. Η κίνησή σας αυτή είναι ευγενική και τη σέβομαι, με τιμά, και εννοείται ότι δεν θα σταματήσω να νοιάζομαι και να ενεργώ για το Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Πανεπιστημίου Πατρών. Θέλω την τιμή αυτή που μου κάνετε να την μοιραστώ με όλους, με όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, τον χοροδιδάσκαλο, τους χορευτές, τους φίλους υποστηρικτές, τους συνεργάτες και τους εθελοντές του Συλλόγου. Ή καλύτερα να την μοιράσω σε όλους, γιατί όπως αναφέρει και το απόφθεγμα με το οποίο ξεκίνησα την ομιλία μου το 1995 στο Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος»: «τα πάντα για τους άλλους για τον εαυτό μας τίποτα».  Αργότερα αναρωτήθηκα «τα πάντα για τους άλλους για τον εαυτό μας τίποτα;» και κατέληξα «τα πάντα για τους άλλους για τον εαυτό μας τίποτα» γιατί αν συμβεί αυτό σε όλους θα έχουμε όλοι πολλά, θα έχουμε όλοι περισσότερα να απολαύσουμε. Ας είναι αυτή η τιμή για περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών του χορευτικού, των φίλων του χορευτικού και όλων μαζί΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr