background img
banner
banner

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να γίνει θεσμός…

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», που πραγματοποιούν στάση εργασίας αύριο Τετάρτη καθώς και 24ωρη απεργία την μεθεπόμενη Πέμπτη 29 Μαρτίου. Τα κυριότερα αιτήματα του κλάδου είναι η οριστική και μόνιμη λύση που αφενός θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι» και αφετέρου θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την δεκαπενταετή ομηρία τους και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει ο Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, μέλη του οποίου είναι και οι 13 εργαζόμενοι της δομής στον δήμο Αιγιαλείας. Η στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί για αύριο από τις 11.00π.μ. έως το πέρας του ωραρίου με κατά νομό κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ενημέρωση των πολιτών και συλλογή υπογραφών υπέρ της θεσμοθέτησης του «Βοήθεια στο Σπίτι» και της επίλυσης του εργασιακού προβλήματος των εργαζομένων. Επίσης, κατά την απεργία της 29ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί στην Αθήνα (Πλατεία Κλαυθμώνος, στο Υπουργείο Εσωτερικών).

Όπως ανέφερε στo Protionline.gr  ερωτηθείσα σχετικά, η Αιγιώτισσα γεν. γραμματέας του Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση της Αθήνας και από την περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr