background img
banner
banner

«Χαστούκια» και ευχές της Ιεράς Μητροπόλεως στον Βασ. Ρίτη

ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

 Ανακοίνωση σε σκληρό ύφος εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, «καυτηριάζοντας» τις καταγγελίες του απερχόμενου προέδρου του Συλλόγου Μηχανικών, για καταστροφή του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης από τις εργασίες. Η μήνυση είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση της Αστυνομίας χωρίς όμως την παραμικρή επίπτωση, την στιγμή που παρουσιάστηκαν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και αποδείχθηκε η νομιμότητα των εργασιών…

΄΄Ένας συμπολίτης μας θέλοντας να δείξει το ποιόν του καθώς και την κακία του προσπάθησε, αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες στον οίκο του Θεού, να τα βάλει με την Εκκλησία, δηλαδή τον Ιερό Ναό της Φανερωμένης, ο οποίος ανακαινίζεται. Όταν τα έργα προχωρούσαν, ένα μεσημέρι επεσκέφθη τον Ιερό Ναό η Αστυνομία ώστε να συλλάβει και να οδηγήσει τον νόμιμο εκπρόσωπό του, δηλαδή τον π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, στο αυτόφωρο. Η απουσία του στην Αθήνα δεν επέτρεψε την προσαγωγή του. Τότε οι αστυνομικοί, απευθυνόμενοι στον εργολάβο, ο οποίος δεν είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, έφθασαν στους μηχανικούς όπου βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη κοντά στον Ιερό Ναό και όλα έληξαν ομαλά μετά από την κατάθεση όλων των απαραίτητων εγγράφων, τα οποία δε γνώριζε ότι ήδη είχαν κατατεθεί ο Αξιωματικός Υπηρεσίας΄΄, αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: ΄΄Τι είχε γίνει; Ο Πρόεδρος των Μηχανικών Αιγιαλείας «κύριος» Βασίλειος Ρίτης, λοιπόν, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Εφημερίου – Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, διότι όπως ανέφερε, με τις επεμβάσεις καταστρέφαμε το ιστορικό μνημείο. Ήταν ποτέ δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Αφού πρώτα επισκέφθηκε την Πολεοδομία, όπου πήρε την κατάλληλη απάντηση, δεν έκανε καν τον κόπο να ερωτήσει και τις άλλες υπηρεσίες εάν όντως έχουμε άδεια, π.χ. ΤΑΣ – Αρχαιολογία – ΙΚΑ κ.ά., αλλά αμέσως απευθύνθηκε στην Αστυνομική Αρχή΄΄.

Καταλήγοντας, επισημαίνει: ΄΄Έφαγε λοιπόν το πρώτο χαστούκι από τις Υπηρεσίες, αφού όντως είχαν προηγηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από μέρους του Ιερού Ναού, αλλά δεν αρκέστηκε! Οπότε χρειάσθηκε το μεγάλο χαστούκι από την ίδια την Παναγία! Είχε γονείς ευλαβέστατους! Αφού δεν έχει σχέση με τον Θεό, γιατί άραγε επεμβαίνει στον οίκο Του; Τα έργα στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης ολοκληρώνονται. Εκφράζουμε τη λύπη μας προς τον κ. Βασίλειο Ρίτη, ο οποίος με τις ενέργειές του απέδειξε ότι έχει κακία μέσα στην ψυχή του. Του ευχόμεθα καλή μετάνοια και καλό Πάσχα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr