background img
banner
banner

Χρηματοδότηση για παιδικές χαρές στην Αιγιάλεια

225.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Πρόταση για ένταξη στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ», προτίθεται να υποβάλλει ο δήμος Αιγιαλείας, στον οποίο αντιστοιχεί το ποσό των 225.000 ευρώ από τα 70 εκατ. ευρώ συνολικά για όλους τους δήμους, για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας». Στόχος είναι η αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων, τομέας στον οποίο υστερεί ο δήμος Αιγιαλείας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, ενώ ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαΐου 2018.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι: Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών. Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Πιο αυστηρές οι προδιαγραφές για ασφαλείς παιδικές χαρές

Επιδίωξη του υπουργείου Εσωτερικών είναι να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών στη βάση των νέων, σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι αυστηροποιούν τις προδιαγραφές για την προστασία των παιδιών. Η προαναγγελία της ενίσχυσης έχει ήδη γίνει δεκτή ιδιαίτερα θετικά από τους αιρετούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα κατορθώσουν να επαναλειτουργήσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό Παιδικών Χαρών με τη βοήθεια της πολύπλευρης χρηματοδότησης και τις ουσιαστικές διαδικασίες που προβλέπονται.

Πρόκειται για την τρίτη πρόσκληση που εκδίδεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», το οποίο έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για το 2018. Με τη συγκεκριμένη πρόκληση βρίσκονται πλέον στη διάθεση των δήμων συνολικά 180 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και την αναβάθμιση Παιδικών Χαρών.

Εκτός από τον δήμο Αιγιαλείας στον οποίο αναλογούν 225.000, για τους ίδιους σκοπούς θα αιτηθούν χρηματοδότηση δήμος Δυτικής Αχαΐας για 203.000 ευρώ, δήμος Ερυμάνθου 209.000 ευρώ, δήμος Καλαβρύτων 211.000 και δήμος Πατρέων 373.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr