background img
banner
banner

Ένταση από το πρωί στον ΧΥΤΑ Αιγείρας

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Ένταση επικρατεί από το πρωί σήμερα στον ΧΥΤΑ Αιγείρας καθώς τα απορριμματοφόρα προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο που έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι, οι οποίοι αντιδρούν στην εναπόθεση απορριμμάτων στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που ζητούν από τους κατοίκους να ανοίξουν τον δρόμο στα απορριμματοφόρα, επιδεικνύοντας την απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για εναπόθεση των απορριμμάτων, δεδομένου ότι ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι κάτοικοι ωστόσο αντιδρούν διότι – όπως αναφέρουν – στο χαρτί που τους δόθηκε με την απόφαση, δεν αναγράφεται ότι τα σκουπίδια πρέπει να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ της Αιγείρας, αλλά σε οποιονδήποτε ΧΥΤΑ. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τα απορριμματοφόρα έφτασαν στο σημείο και παρότι η είσοδος του ΧΥΤΑ είναι κλειστή, παραμένουν αμετακίνητα. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα απορρίμματα που μεταφέρουν δεν είναι μόνο απορρίμματα της Ανατολικής Αιγιάλειας, αλλά όλου του δήμου…

Η σκέψη και μόνο ότι μετά τα όσα έγιναν γνωστά στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, μπορεί να φέρουν ξανά απορριμματοφόρα γεμάτα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, οδήγησε τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους σε ενίσχυση του καθημερινού τους «μπλόκου» στον χώρο. Χθες το βράδυ τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών συναντήθηκαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση, αποφασίζοντας να εισηγηθούν συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί νέα λαϊκή συνέλευση στην Αιγείρα, ώστε να καταγραφούν και οι απόψεις των κατοίκων.

Γενικότερα πάντως, οι κάτοικοι εμφανίζονται να μην έχουν πειστεί από τα όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ενώ ετοιμάζουν ομάδες περιφρούρησης ανά 50 άτομα, ώστε να μην αφήσουν να περάσει ούτε… σακούλα στον ΧΥΤΑ, με συνεχή παρουσία καθημερινά και σε 24ωρη βάση.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr