background img
banner
banner

Εξελίξεις στο Σκοπιανό -Θεοδωράκης: Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα για λύση -Στις 12/4 συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΖΑΕΦ

Εξελίξεις στο Σκοπιανό καθώς ορίστηκε για τις 12 Απριλίου νέο τετ α τετ μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και όλα δείχνουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για το αν θα δοθεί ή όχι, λύση.

Επειτα από την τριμερή υπό τον Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη φαίνεται ότι – παρά τις δυσκολίες που διαπιστώνονται– οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ετσι, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν την Πέμπτη μετά το Πάσχα αφού έχουν ενημερώσει το εσωτερικό Ελλάδας και Σκοπίων.

Θεοδωράκης: Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα για την λύση ή μη του Σκοπιανού

Ο Νίκος Κοτζιάς ξεκίνησε τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη.

 Αμέσως μετά ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Ο κ. Κοτζιάς μας ενημέρωσε αναλυτικά, ελπίζω και ειλικρινά. Εμείςτου είπαμε τις γνωστές μας θέσεις. Νομίζω, ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την λύση ή μη του προβλήματος».

Θα ακολουθήσουν οι Φ. Γεννηματά, ο Β. Λεβέντης, ενώ από τη ΝΔ θα ενημερώσει τον Γ. Κουμουτσάκο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να τον ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών και όχι ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Νικολά Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τον Ζόραν Ζάεφ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις συζητήσεις του με τον Νίκο Κοτζιά και τον Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε περισσότερο αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.

«Γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες και είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες. Ασφαλώς είναι μόνο ένα βήμα. Η “υπό όρους” πρόοδος στις συνομιλίες σημαίνει ότι και σε εκείνα τα θέματα, στα οποία έχουν γίνει βήματα, θα υπάρχει συμφωνία όταν θα έχουμε κατάληξη σε όλα τα θέματα», δήλωσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν ελεύθερα για κάθε παράμετρο, ώστε να βρεθεί λύση.

«Αν με ρωτήσει κάποιος αν είμαι περισσότερο ή λιγότερο αισιόδοξος και θετικός, θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο αισιόδοξος και πιο θετικός μετά από τη συνάντηση που είχαν στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς, υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς», συμπλήρωσε.

Την επόμενη εβδομάδα ίσως γίνει συνάντηση πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό.

Πηγή: iefimerida.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr