background img
banner
banner

Αναζητείται διέξοδος φυγής από την ανεπάρκεια

Του Ηρακλή Ρούπα – Οικονομολόγου

Ενημερωθήκαμε πως έγινε ευρεία σύσκεψη για τις …τσούχτρες. Τώρα που τελειώνει ο Απρίλιος το θυμήθηκε ο κος Κουρουπλής. Τώρα που κανονικά αρχίζουν οι κρατήσεις για την τουριστική περίοδο. Κάλιο αργά παρά ποτέ, θα έλεγε κάποιος που από το περασμένο καλοκαίρι ανέμενε μέτρα. Ειδικά οι επαγγελματίες και ξενοδόχοι που περιμένουν την καλοκαιρινή περίοδο για να «γράψουν» το εισόδημα της χρονιάς.

Η κεντρική ιδέα αυτής της σύσκεψης– γιατί περί παράθεσης ιδεών πρόκειται- με εισήγηση του «παντογνώστη» κου Κουρουπλή, συνοψίζεται στο «να γίνει νέα… συνάντηση». Δηλαδή ανύπαρκτος προληπτικός προγραμματισμός. « Να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, από το Πράσινο Ταμείο και από τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Πρόταση που εγείρει ερωτηματικά ανεπάρκειας για τον λόγο που δεν συμμετείχαν στην σύσκεψη οι φορείς αυτοί αφού πρώτα τους είχαν δοθεί οδηγίες να είναι προετοιμασμένοι. «Στόχος του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδιασμού είναι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, για να …ανατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ, η διενέργεια …μελέτης σχετικά με τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο στον Κορινθιακό Κόλπο».

Μία απλή αναγωγή στο τι σημαίνει όλη αυτή η παραφιλολογία μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως αναζητείται διέξοδος φυγής από την ανεπάρκεια, μέσω αναθέσεων και μελετών. Κάτι μου θυμίζει αυτό. «Προτάθηκε επίσης η σύσταση δικτύου ενημέρωσης, έγκαιρης προειδοποίησης και βοήθειας ώστε να διευκολυνθεί το κοινό, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου». Δεν μας εξήγησαν όμως αν η προειδοποίηση θα γίνεται με σειρήνες, μέσω δορυφορικής κάλυψης ή απλά στις παραλίες θα βρίσκονται μεγάλες ποσότητες …αμμωνίας. Εκτός αν περιμένουμε την δημιουργία των υδατοδρομίων το 2019 μήπως και ο στροβιλισμός των υδροπλάνων τις διώξει. Ποιος ξέρει!!!

Δυστυχώς, η γενικότερη αδυναμία αντίληψης των προβλημάτων περισσεύει. Αν δεν το καλοκαίρι του 2017 πέρασε με μικρές απώλειες στην τουριστική κίνηση και τις κρατήσεις, πολύ φοβάμαι πως οι υποψιασμένοι φέτος τουρίστες θα αναμένουν να δουν τι θα γίνει με το πρόβλημα πριν αρχίσουν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους. Ελπίζω δε μία τέτοια εξέλιξη να μην έχει αρνητικά αποτελέσματα για τον τουρισμό στην Αχαΐα. Δυστυχώς, την τελευταία περίοδο το ενδιαφέρον μονοπωλείται από «τσούχτρες», «σκουπίδια» και ολίγον μόνον … πολιτική. Μία σκέψη μόνον κάνω. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει με την εισαγωγή της απλής αναλογικής του κυρίου Σκουρλέτη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr