background img
banner
banner

Delivery λαθραίων τσιγάρων με επικεφαλής πρώην αστυνομικό της Αιγιάλειας (VIDEO) – ΝΕΟ

ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΕ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑ 

Πλούσιο …φάκελο είχε φροντίσει να φτιάξει ο 56χρονος Σ.Μ. ,πρώην αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη ως εγκέφαλος για την διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού, από την περίοδο που υπηρετούσε στην τροχαία Αιγίου και Ακράτας.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, πριν αποστρατευθεί με τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου είχε εμπλακεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή στο κύκλωμα που έστηνε  το 2006 τροχαία ατυχήματα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον ίδιο και δύο συνεργούς του 60 και 47 χρόνων, ενώ εντόπισαν τέσσερα υπερσύγχρονα «εργοστάσια» παραγωγής λαθραίων τσιγάρων σε Αυλώνα, Κορωπί και Ασπρόπυργο.

 Το κύκλωμα πωλούσε το κάθε πακέτο τσιγάρων ή καπνό σε τιμή 1,30-1,50 ευρώ και έκανε… delivery σε διάφορες περιοχές της Αττικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ είχε αυξημένες δυνατότητες παραγωγής ακόμη και σε 24ωρη βάση, ενώ οι τουλάχιστον 10 «υπάλληλοι» είχαν την δυνατότητα να κοιμούνται στους… εργασιακούς χώρους.Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, αποτελούσε μια ολοκληρωμένη «γραμμή» επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας καπνικών προϊόντων. Το κύκλωμα εισήγαγε επεξεργασμένο καπνό από την Ιταλία, στη συνέχεια τον τυποποιούσε και τον διοχέτευε στην «μαύρη» αγορά. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 234.806 πακέτα τσιγάρων, 85.817 συσκευασίες καπνού, 15.960 κιλά χύμα καπνού, 7.900 ευρώ, ένα φορτηγό αυτοκίνητο, τέσσερα μηχανήματα ανύψωσης (κλαρκ) καθώς και πλήθος εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη συνεργών των δραστών.

Πηγή:http://patrastimes.gr


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr