background img
banner
banner

Διαβεβαιώσεις δημάρχου για εντατικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων

«ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ» ΑΠΕΦΑΝΘΗ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εντατικοποίηση των ρυθμών αποκομιδής των απορριμμάτων «βλέπουν» από τον δήμο Αιγιαλείας, αποδίδοντας την καθυστέρηση των ημερών στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με τους πέντε ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας που θα δεχθούν τα απορρίμματα της περιοχή. Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν την χθεσινή αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για την παύση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας, κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας γνωστοποιούν την έγκριση από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για κήρυξη όλου του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τον δήμο να πράξει τα δέοντα…

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη χθες από το γραφείο δημάρχου, γίνεται αναφορά στην αποκομιδή, ενώ ο κ. Παναγόπουλος εκφράζει και τις ευχαριστίες του προς τους δημότες για την στάση τους. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκομιδή των απορριμμάτων , με ρυθμό ο οποίος αναμένεται να εντατικοποιηθεί και είναι σε πλήρη ανάπτυξη, εντός των προσεχών τριών –τεσσάρων ημερών. Ο λόγος της τελευταίας αυτής καθυστέρησης οφείλεται στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, όπως απαιτεί η νομοθεσία, ώστε να μπορούν να δεχτούν τα απορρίμματα οι ΧΥΤΑ που έχουν προκαθοριστεί. Ο Δήμος Αιγιαλείας και ο Δήμαρχος προσωπικά, ευχαριστούν για άλλη μια φορά όλους τους συνδημότες για την μέχρι σήμερα στάση που επέδειξαν απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα».

Πήγαν… 19 Ιουνίου τα ασφαλιστικά

Χθες, στο Πρωτοδικείο Αιγίου έγινε δεκτό από τον πρόεδρο το αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο δήμος Αιγιαλείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας ζητώντας το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας. Η υπόθεση έτσι δεν συζητήθηκε, κάτι που ορίστηκε να γίνει στις 19 Ιουνίου. Μάλιστα, η αναβολή, λόγω αδυναμίας παράστασης του νομικού εκπροσώπου του δήμου Αιγιαλείας, προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της Ανατ. Αιγιάλειας που είχαν μεταβεί μαζικά στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, τονίζοντας πως έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αποδεικνύουν το πώς έχει η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, όμως έως τις 19 Ιουνίου ίσως χρειαστεί η επικαιροποίησή τους με νέες μελέτες… Ο πρόεδρος, ωστόσο, ήταν κάθετος στην απόφασή του, δεχόμενος την αίτηση αναβολής που κατέθεσε ο δήμος. Υπενθυμίζεται ότι στην εκδίκαση των προσωρινών ασφαλιστικών, είχε αποφασιστεί λειτουργία του ΧΥΤΑ Αιγείρας, κάτι που βέβαια δεν έγινε, λόγω του αποκλεισμού από τους κατοίκους από τις 14 Φεβρουαρίου οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον ΧΥΤΑ Αιγείρας ως μία «βραδυφλεγή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί!

Δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα…

Την ίδια στιγμή, από πλευράς Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως προς την νομιμότητά της η αίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για κήρυξη έκτακτης ανάγκης όλου του δήμου Αιγιάλειας, τονίζοντας πως απομένει τώρα η τυπική κήρυξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, εξηγώντας την απόφαση, αναφέρουν πως ο δήμος είναι πλέον υποχρεωμένος από την απόφαση της Αποκεντρωμένης να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και στις δημοτικές ενότητες Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας, γεγονός που θέτει εκτός προγραμματισμού τον ΧΥΤΑ Αιγείρας!

Οι κάτοικοι μιλούν για δικαίωση του αγώνα τους, τονίζοντας ότι θα πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε να ξεκινήσει η αποκομιδή άμεσα με τον εργολάβο που έχει οριστεί. ΄΄Δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας. Δίνουμε λίγες μέρες ακόμα περιθώριο στον δήμαρχο να ξεκινήσει την αποκομιδή απορριμμάτων και στην Ανατολική Αιγιάλεια, ειδάλλως θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις΄΄, σημειώνουν χαρακτηριστικά…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr