background img
banner
banner

Έγκριση για υποβολή πρότασης σε προγράμματα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αποφάσεις για την κατάθεση προτάσεων με σκοπό την χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων, έλαβε στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η συνεδρίαση είχε την μορφή του κατεπείγοντος, λόγω καταληκτικών ηµεροµηνιών υποβολής προτάσεων εκ µέρους του δήµου Αιγιαλείας σε χρηµατοδοτικά προγράµµατα.

Όπως εξήγησε στo Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη ΄΄το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» «τρέχει» και οι μελέτες εκπονούνται ώστε ως το τέλος Μαΐου να έχουμε καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης. Παράλληλα, μελέτες εκπονούνται για την Δράση του Πράσινου Ταμείου, καθώς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη, σκοπεύουμε να είμαστε από τους πρώτους που θα καταθέσουμε φάκελο ώστε να τύχουμε χρηματοδότησης΄΄.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες και έχουν να κάνουν με την έγκριση αποδοχής των όρων της πρόσκλησης και υποβολής πρότασης από µέρους του δήµου Αιγιαλείας στο Ε.Π. «Υποδοµές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας 10 «Εφαρµογή Στρατηγικών Επίτευξης Χαµηλών Εκποµπών ∆ιοξειδίου του Άνθρακα µε έµφαση στις αστικές περιοχές», στην πρόσκληση µε τίτλο “Ενεργειακή αναβάθµιση ∆ηµοσίων Κτιρίων – ∆ράσεις Ενεργειακής Αναβάθµισης και Εξοικονόµησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ΑΠΕ σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις”. Αποδοχή χρηµατοδότησης και των όρων της Πρόσκλησης ΙΙ για την υποβολή αίτησης χρηµατοδότησης στο Πρόγραµµα «Φιλόδημος ΙΙ» (αριθ. πρωτ. 5133/23-2-2018), στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδοµές και δραστηριότητες των δήµων» µε τίτλο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» και τίτλο υποβαλλόµενης πρότασης από τον δήµο Αιγιαλείας: «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων του ∆ήµου Αιγιαλείας ». Αποδοχή χρηµατοδότησης και των όρων της Πρόσκλησης ΙΙΙ για την υποβολή αίτησης χρηµατοδότησης στο Πρόγραµµα «Φιλόδημος ΙΙ» (αριθ. πρωτ. 7244/13-3-2018) στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδοµές και δραστηριότητες των δήµων » µε τίτλο «Προµήθεια-τοποθέτηση εξοπλισµού για την αναβάθµιση παιδικών χαρών των δήµων της Χώρας» και τίτλο υποβαλλόµενης πρότασης από τον δήµο Αιγιαλείας: «Προµήθεια-τοποθέτηση εξοπλισµού για την αναβάθµιση των παιδικών χαρών του δήµου Αιγιαλείας».

Ακόμη, στην χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης του δήµου στο χρηµατοδοτικό πρόγραµµα του Πράσινου Ταµείου «∆ράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», Άξονας Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση 2017» έτη 2017- 2018, ενώ έγινε και αποδοχή πίστωσης από το υπουργείο Εσωτερικών 119.000,00€ για «Κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2018».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr