background img
banner
banner

Εντυπωσίασε η άσκηση της Πυροσβεστικής στο Αίγιο

ΤΡΕΙΣ “ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ” ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΛΟΓΩ “ΣΕΙΣΜΟΥ”

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση σεισμικής δραστηριότητας διεξήχθη, το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου, η άσκηση με την κωδική ονομασία “Σεισίχθων 2018”.

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας επέλεξε το Αίγιο και τις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας για την διεξαγωγή άσκησης, στην οποία συμμετείχαν πολυδύναμα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αιγίου σε συνεργασία με την 6η ΕΜΑΚ.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε και με τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας και περιελάμβανε τρεις διασώσεις εγκλωβισμένων λόγω σεισμού. Το σενάριο των διασώσεων περιλάμβανε τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας “Αχαιός”, του ΕΚΑΒ και εκπαιδευμένων σκύλων για την ανεύρεση επιζώντων.

Για να υλοποιηθεί το σενάριο συμμετείχαν από τη θεατρική ομάδα “Μονόλογοι” ο Τάσος Μουντζουρούλιας και η Μάγδα Γεωργακοπούλου, οι οποίοι έπαιξαν τους εγκλωβισμένους σε κτίρια της πρώην Χαρτοποιίας. Η τρίτη διάσωση ήταν πιο εντυπωσιακή, αφού ήταν εναέρια με το ρόλο να παίζει μια κούκλα , γιατί ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Την άσκηση παρακολούθησαν φοιτητές από το ΤΕΙ Αιγίου που έπαιξαν και αυτοί το ρόλο του ως οι πρώτοι που βγαίνουν από τα κτίρια που έπληξε ο σεισμός.

Από το Δήμο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βάσω Ψυχράμη και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου Λάμπης Στεφανίδης. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία υπό την επίβλεψη του Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Γιάννη Πετρούτσου και την καθοδήγηση του διοικητή της 6ης ΕΜΑΚ Γιάννη Πανόπουλου και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Κώστα Γιαννόπουλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr