background img
banner
banner

Έστειλαν μήνυμα ειρήνης…

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην Συρία, ζήτησαν από τους Αιγιαλείς, φορείς και σωματεία της περιοχής, χθες το απόγευμα, από την πλατεία Αγ. Λαύρας. Πραγματοποιώντας πικετοφορία, έστειλαν μήνυμα ειρήνης ζητώντας να σταματήσει κάθε πολεμική επιχείρηση, αναγράφοντας συνθήματα όπως «Φονιάδες των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών», «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους», «Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί» κ.ά.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν η Επιτροπή Ειρήνης Αιγίου, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, η Ομάδα Γυναικών Αιγίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου κ.ά. Όπως τονίστηκε, οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στον νέο πόλεμο που φέρνει μεγάλους κινδύνους με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Σωματεία και φορείς κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ενώ μιλά για την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», συμμετέχει όμως στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ, με την Τουρκία έχει εισβάλλει σε Κύπρο και Συρία και μαμπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Επιτροπή Ειρήνης: ΄΄Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς΄΄

Η Επιτροπή Ειρήνης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων (μέλος της ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη), με ανακοίνωσή της, καταδικάζει  την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ- Μ. Βρετανίας-Γαλλίας στη ΣΥΡΙΑ που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και κλιμακώνει την ιμπεριαλιστική επίθεση και το έγκλημα σε βάρος του συριακού λαού. Όπως αναφέρει, ΄΄καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της Αιγιάλειας να βγει στο δρόμο να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επίθεση και να διεκδικήσει καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι Λαοί έχουν πείρα και γνωρίζουν ότι τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα προσχήματα περί χρήσης  χημικών όπλων  έχουν αξιοποιηθεί και αξιοποιούνται  για να δικαιολογήσουν τις πολεμικές επεμβάσεις  όπως έγινε στο ΙΡΑΚ  όπως γίνεται σήμερα στη ΣΥΡΙΑ. Οι οξυμένοι ανταγωνισμοί  για τα συμφέροντα  μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τις πηγές ενέργειας τους δρόμους μεταφοράς  τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής ενισχύουν τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου΄΄.

Παράλληλα, σημειώνει: ΄΄Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες –συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά  στρατηγεία έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμεριαλιστικό ορμητήριο. Η πολιτική της « Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα  να δυναμώσουν τη πάλη  τους να απαιτήσουμε μαζικά -Καμιά στήριξη της Κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις –Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ  ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Για «επικείμενο σφαγείο» κάνει λόγο η Ε.Ι.Ν.Α.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, επισημαίνοντας: ΄΄Η επιδρομή ΗΠΑ, Μ. Βρεττανίας και Γαλλίας στη Δαμασκό και η αναμονή για πιθανή Ρωσική απάντηση, δεν αφήνει περιθώρια για ήσυχες συνειδήσεις. Οι αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έτσι όπως εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες, μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύρραξη. Το ξαναμοίρασμα αγορών και ενεργειακων πηγών γίνεται με ανυπολόγιστο κόστος σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής. Η προσκόλληση της κυβέρνησης στην Αμερικανονατοϊκή πολιτική με την παραχώρηση χρήσης βάσεων, με την επέκταση και αναβάθμιση των βάσεων της περιοχής μας πχ Άραξος και Ανδραβίδα, μόνο ουδετερότητα δεν σημαίνει, αλλά εμπλοκή και έκθεση σε κίνδυνο. Καταδικάζουμε την επιδρομή των Δυτικών στην πολύπαθη Συρία. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στο επικείμενο σφαγείο. Είναι αυταπάτη η «προστασία» των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ από την Τουρκική επιθετικότητα. Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να απαγορεύσει τη χρήση της βάσης της Σούδας για τα δολοφονικά σχέδια των Ιμπεριαλιστών. Καμιά περαιτέρω εμπλοκή της βάσης Ακρωτηρίου στην Κύπρο σε επιθετικές ενέργειες. Προστρέχουμε στα φιλειρηνικά αισθήματα των Αχαιών και καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους ανθρώπους εν τέλει, για πάνδημη κινητοποίηση ενάντια στο νέο σφαγείο που προετοιμάζεται. Η ΕΙΝΑ καλεί άμεσα σε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr