background img
banner
banner

Γαστρονομική πανδαισία ετοιμάζουν οι «Ίωνες»

14α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος «Ίωνες» στα πλαίσια των 14ων «Ποσειδωνίων 2018» που διοργανώνει από 13 έως 23 Ιουλίου εκτός της χορευτικής πανδαισίας που θα παρέχει στους δημότες της Αιγιαλείας και όλων των άλλων, θα προσφέρει και απίστευτες γαστρονομικές στιγμές σε μία πανδαισία των καλύτερων φαγητών της κάθε χώρας που συμμετέχει στο χορευτικό φεστιβάλ!

Συγκεκριμένα, δεν είναι μόνο τα 14 ξένα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την υφήλιο που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής ήτοι από Κίνα, Φιλιππίνες, Μεξικό, Κολομβία, Βραζιλία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Κένυα, Τσεχία, Βουλγαρία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Αρμενία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Costa Rika, δεν είναι μόνο η μαγική και μοναδική χορευτική εικόνα που θα προσφέρουν τα παιδιά-χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 8-16 ετών, συμμετέχοντας στο 1ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από Βαλκανικές και λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες και για πρώτη φορά στην ιστορία των παιδικών φεστιβάλ στην Ελλάδα και ίσως και στην Ευρώπη και παιδικά συγκροτήματα από Κίνα-Βραζιλία-Ισραήλ-Ινδία, εκτός των μοναδικών στιγμών που θα προσφέρει το 2ο παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας και αρχαιολογίας με θέματα λαογραφικά που έχουν σχέση με τον παραδοσιακό χορό-παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακή στολή και με επίδειξη περίπου 150 παραδοσιακών στολών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες καθώς και με αρχαιολογικά θέματα, εκτός των ωραίων στιγμών σε αθλητικές εκδηλώσεις ήτοι το 1ο Διεθνές τουρνουά beach Volley και τον Διεθνή αγώνα Τριάθλου, θα προσφέρει και στιγμές γαστρονομικής απόλαυσης!

Ειδικότερα: Κάθε βράδυ σε ταβέρνες και σε σημεία που θα γνωστοποιηθούν προσεχώς θα έχει βραδιές των ξένων χωρών. Θα προσφέρεται το καλύτερο φαγητό της χώρας σε συνδυασμό με τοπικό κρασί και το σπουδαιότερο, θα συνοδεύεται από την μουσική της συγκεκριμένης χώρας, που θα παρουσιάζει το μουσικό συγκρότημα. ΄΄Εδώ θα ζητήσουμε την συνδρομή και την συνεργασία των τοπικών οινοποιητικών εταιρειών. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στους δημότες της Αιγιαλείας και όχι μόνο, να δοκιμάσουν το καλύτερο φαγητό των χωρών όπως Μεξικό, Κολομβία, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Bραζιλία, Φιλιππίνες, Ιρλανδία κ.λπ.΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου που τονίζονται και τα εξής: ΄΄Επίσης θα προσπαθήσουμε οι εκατοντάδες χορευτές-χορεύτριες-μουσικοί να γευθούν τα καλύτερα φαγητά της αιγιώτικης και γενικά της ελληνικής κουζίνας, γινόμενοι πρεσβευτές στις χώρες των της ελληνικής κουζίνας και του αιγιώτικου κρασιού. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε την μεγάλη προθυμία και διάθεση του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Αιγιαλείας και προέδρου του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής κ. Βαρδάκη και των συνεργατών του για συνεργασία όχι μόνο στην ανωτέρω δραστηριότητα αλλά σε άλλες. Δυστυχώς κάποιοι δεν επιθυμούν τις ανωτέρω εξελίξεις και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια εκθέτοντας ανεπανόρθωτα κατά την προσωπική μας άποψη τον εαυτόν τους΄΄.

Εκ μέρους του Συλλόγου εκφράζεται και δυσαρέσκεια προς την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. που όρισε την 18η Ιουλίου ως ημέρα χορευτικής συνάντησης των χορευτικών συγκροτημάτων του δήμου Αιγιάλειας, δηλαδή την ημέρα έναρξης του 1ου Πανευρωπαϊκού παιδικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 8-16 ετών, που έχει ήδη μετατραπεί σε παγκόσμιο, μετά την συμμετοχή των παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων από Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Ισραήλ, παρότι, όπως αναφέρει, η πρόεδρός της κ. Τσουκαλά, γνώριζε την ημερομηνία από τις 10 Οκτωβρίου 2017 από έγγραφο με το οποίο ο Σύλλογος ζητούσε τις ημερομηνίες 13 και14 Ιουλίου για δύο παραστάσεις του 14ου παγκοσμίου φεστιβάλ και την 18η Ιουλίου για την έναρξη του 1ου Πανευρωπαϊκού παιδικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 8-16 ετών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr