background img
banner
banner

Η φετινή Πρωτομαγιά στον δρόμο του αγώνα…

ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.00π.μ.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους νέους και τις νέες στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, αύριο Τρίτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Αιγίου στο Μνημείο Ηρώων στα Ψηλά Αλώνια στις 10 το πρωί. Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση των σωματείων του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Ε.Κ.Α., ΄΄η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα. Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της. Η βίαιη – χωρίς ιστορικό προηγούμενο για ευρωπαϊκή χώρα σε ειρηνική περίοδο – επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία΄΄.

Στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας θα συμμετάσχει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» με προσυγκέντρωση στις 9.30 στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο Σύλλογος καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν, μαζικά και μαχητικά, ΄΄τιμώντας αγωνιστικά αυτούς που θυσίασαν και τη ζωή τους και μας δίδαξαν ότι με αγώνα και πάλη κερδίζουμε τα δικαιώματά μας. Συντονίζουμε τα βήματά μας με τους φυσικούς συμμάχους μας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης Αντιπαλεύουμε από κοινού την αντιλαϊκή πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό΄΄, όπως μεταξύ άλλων αναφέρει.

Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στις 9.30 στην Τρίγωνη Πλατεία το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου και το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας για να καταλήξουν στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Επίσης, κάλεσμα για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της πλατείας, απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα», ενώ παρούσα θα είναι η Ομάδα Γυναικών Αιγίου με προσυγκέντρωση στην τράπεζα Πειραιώς. Ανακοίνωση – πρόσκληση για μαχητική συμμετοχή στην συγκέντρωση της πλατείας, με αντιπολεμικά μηνύματα, εξέδωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr