background img
banner
banner

Ικανοποίηση για την ένταξη τριών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

 Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης τριών σημαντικών έργων συντήρησης και βελτίωσης που συνδέονται με τους αναπτυξιακούς πόλους της Δυτικής Ελλάδας. Η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εγκρίθηκε από το υπουργείο αφορά έργα βελτίωσης προσβασιμότητας στους δρόμους που οδηγούν προς το αεροδρόμιο του Αράξου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους.

Ειδικότερα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 στη ΣΑΕΠ 001 τα εξής έργα: «Συντήρηση οδικού άξονα Κάτω Αχαϊα – αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα», προϋπολογισμού 6.350.000 €, που αφορά την συντήρηση του οδικού άξονα. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία καθώς ενισχύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον πρωτογενή τομέα. Η υφιστάμενη οδός διέρχεται από πολλούς οικισμούς και το αεροδρόμιο, έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται η κυκλοφορία με τους επισκέπτες και χρήστες της οδού. Με το έργο θα αρθεί η επικινδυνότητα της οδού και θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε σημαντικούς προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας.

«Συντήρηση οδικού άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων»  προϋπολογισμού 1.800.000€. Αφορά τη συντήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Είναι ένα έργο σε αναπτυξιακή κατεύθυνση για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία καθώς ενισχύει τον τουρισμό που προκύπτει από την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο καθώς εξυπηρετεί τους πολύ ορεινούς οικισμούς του Δήμου Καλαβρύτων.

Παρεμβάσεις στον οδικό άξονα που συνδέει την Αιγιάλεια με τα Καλάβρυτα

Και τέλος, «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα», προϋπολογισμού 4.315.000,00, που αναλύεται σε δύο υποέργα: Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα (4.300.000 €) και υποστηρικτικές υπηρεσίες για το έργο σταθεροποίηση πρανών στον οδικό άξονα Πούντα – Καλάβρυτα (15.000, €). Το έργο εξασφαλίζει συνθήκες ασφαλούς διέλευσης της κύριας οδού πρόσβασης στην πόλη των Καλαβρύτων και γενικότερα του Δήμου. Με το προτεινόμενο έργο επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση των πρανών παρέχοντας υποστήριξη στην επιφάνεια του εδάφους εξασφαλίζοντας έτσι την σταθεροποίηση των επισφαλών όγκων. Το έργο θα συμβάλει στην άρση της επικινδυνότητας, στην επίτευξη της ασφάλειας των διερχομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία έργα είχαν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 12 Φεβρουαρίου και εν συνεχεία το αίτημα κατατέθηκε στο υπουργείο Οικονομίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr