background img
banner
banner

«Κάλπικη λίρα» αύριο και μεθαύριο στο «Πολύκεντρο»!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Φ.Ο.Σ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΤΡΙΔΗ

Η θεατρική ομάδα της Αναστασίας Πετρίδη «Επί σκηνής», που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Σελιανιτίκων, ανεβάζει το έργο του Γιώργου Τζαβάρα «Κάλπικη λίρα» στο «Πολύκεντρο» στην Μυρτιά Αιγιαλείας, αύριο Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου στις 8:00μ.μ. και καλεί το φιλοθεάμον κοινό να το παρακολουθήσει και να απολαύσει την παράσταση.

Η «Κάλπικη λίρα» περνά από χέρι σε χέρι, χωρίς να καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πρωταγωνιστών των ιστοριών που συνδέει. Τη λίρα έχει κατασκευάσει ένας έντιμος χρυσοχόος παρασυρμένος από τη γοητεία της απαιτητικής ερωμένης του. Το νόμισμα περνά στα χέρια ενός ζητιάνου που παριστάνει τον τυφλό και καυγαδίζει διαρκώς με μια πόρνη που διεκδικούν το ίδιο στέκι. Έρχεται στην ιδιοκτησία μιας μικρής ορφανής, η οποία κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, αλλά ο τσιφούτης σπιτονοικοκύρης της τελικά δέχεται να της την εξαργυρώσει. Ακολούθως, η λίρα τρυπώνει στα χέρια ενός φτωχού ζωγράφος που πρόσφατα παντρεύτηκε μια πλούσια κοπέλα και γίνεται σύμβολο του δυνατού αλλά και σύντομου έρωτά τους.
Όπως αναφέρει η κ. Πετρίδη, ΄΄η κάλπικη λίρα έκανε διακριτικά και εντελώς ξεκάθαρα τα όρια μεταξύ ηθικού και ανήθικου. Είναι ένα αριστουργηματικό έργο που μας προβληματίζει για το ρόλο που παίζει το χρήμα στη ζωή μας. Όταν όμως το χρήμα είναι κάλπικο τι γίνεται; Κλονίζεται ο μικρόκοσμός μας; Μάλλον εξαρτάται από την αξία που ο καθένας θέλει να του δώσει, ώστε να ευτυχήσει και μάλιστα σε μια εποχή που το χρήμα είναι αρκετά δυσεύρετο. Κλείνω με τα λόγια του Γιώργου Τζαβέλα που έγραψε για το έργο «Κάλπικη, δεν είναι η λίρα, σ’ αυτή την ιστορία…! Κάλπικο είναι γενικά το χρήμα»΄΄.

Συντελεστές του έργου

Τη φετινή ομάδα, με σειρά εμφανίσεως στο έργο, αποτελούν οι: Μαρία Παλαιολογοπούλου: αφηγήτρια γυναίκα Μαυρίδη, Βασίλης Κυριαζόπουλος: Ανάργυρος, Βασίλης Μαυρίδης, Βασίλης Ευσταθίου: Ντίνος, Κωνσταντίνα Μαγκλάρα: Φιφή, Παναγής ΜΙχαλάτος: Αόματος και Αναστάσης, Μαρία Θεοχαρίδη: Κοκότα, Ρίκα Χωριανοπούλου: αφηγήτρια, Μαρίτα Μαραγκοπούλου: Φανούλα, Ντορίτα Σταματέλου: μαμά Φανούλας, Έβερεστ Μυφτάρι: Παύλος, Εύα Παλασοπούλου: Αλίκη. Χορεύουν: Νατάσα Καραγιώργου και Άρης Μάνος. Σκηνοθεσία: Αναστασία Πετρίδη. Χορογραφίες: Νατάσα Καραγιώργου. Σκηνικά: Κώστας Λογοθέτης, Γιαννούλα Μπίκου. Κοστούμια: η ομάδα «Επί σκηνής». Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Πετρίδη. Φώτα και Ήχος: Σπύρος Ρηγόπουλος. Επιμέλεια Εντύπων: Βασίλης Κυριαζόπουλος. Επιμέλεια κομμώσεων: Βάσω Ευθυμίου. Τεχνική ομάδα: Γεωργία Μπίκου, Κική Προτσώνη, Νεκταρία Ευσταθίου, Γιώργος Ευσταθίου, Χρήστος Μαραγκόπουλος, Σπύρος Πετρουτσόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr