background img
banner
banner

Κέρδισαν μία «μάχη» όχι όμως και τον… πόλεμο

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ικανοποιημένοι εν μέρει, παρουσιάζονται οι εργαζόμενοι της περιοχής στην δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», από το αποτέλεσμα της κινητοποίησης της περασμένης εβδομάδας ως προς την προγραμματική σύμβαση για ανανέωση των συμβάσεων από 1η Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να αγωνιούν για την αναγνώριση των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, θέμα για το οποίο αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στην συνάντηση, που θα παραστούν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και οι υπουργοί Σκουρλέτης, Φωτίου και ίσως Γεροβασίλη, θα δώσουν το «παρών» οι εκπρόσωποι του Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στην κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας που κορυφώθηκε με την κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Της κατάληψης προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη. Οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό, έφτασε πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος από 1η Απριλίου 2018 αντί για 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να μένουν μισθολογικά «ακάλυπτοι» για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Στη συνέχεια όμως, με ορθή επανάληψη υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για το «Βοήθεια στο Σπίτι» της οποίας η ισχύς ξεκινά από 1η Ιανουαρίου 2018 και λήγει 31 Δεκεμβρίου 2019.

Ζητούν μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου

΄΄Με τον αγώνα μας κερδίσαμε την μάχη. Τώρα ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά, όλοι μαζί, για να κερδίσουμε και τον τελικό μας στόχο. Την αναγνώριση των συμβάσεων μας , σε αορίστου χρόνου΄΄, αναφέρει ανακοίνωση του Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων ΒΣΣ. Επί σειρά ετών οι εργαζόμενοι ζητούν μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς απασχολούνται στην ίδια θέση επί 15 έτη. Μάλιστα, στην συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων συμβασιούχων προκειμένου να κατατεθεί στους θεσμούς τον προσεχή Αύγουστο και με την προοπτική τυχόν μονιμοποίησή τους να μην θεωρηθεί ότι είναι νέες προσλήψεις. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι πρόκειται για ένα άδικο καθεστώς απασχόλησης το οποίο πρέπει να τερματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της δομής στον δήμο Αιγιαλείας είναι 13 άτομα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr