background img
banner
banner

Ξεκινά τη Δευτέρα η μεταφορά των απορριμμάτων

ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σχεδόν πέντε  ώρες κράτησε, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου,  η προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τη μεταφορά των 12.000 τόνων απορριμμάτων από Αίγιο- Συμπολιτεία και Ερινεό σε νόμιμους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας. Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ύστερα από πρωτοβουλία που είχε  πάρει, από την περασμένη εβδομάδα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σε αυτή συμμετείχαν  εκτός από τον κ. Κατσιφάρα και το Δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκος Παπαθεοδώρου, και οι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με δημάρχους και συμβούλους από τις περιοχές που έχουν λάβει εντολή να πάρουν τα σκουπίδια μας.

Μετά από σκληρή διαβούλευση αλλά μέσα σε συναινετικό κλίμα και τον υπουργό να είναι κάθετος ότι πρέπει να δοθεί λύση, αποφασίστηκε να ανοίξουν οι πόρτες των 5 ΧΥΤΑ( Δυτ. Αχαΐα , Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Βόνιτσα) και από Δευτέρα να ξεκινήσει σταδιακά η μεταφορά των απορριμμάτων.  Προτιμήθηκε η πολιτική λύση, αφού η εισαγγελική παραγγελία της κ. Ξένης Δημητρίου δεν άφηνε και πολλά περιθώρια, ωστόσο ζητήθηκε από το Θανάση Παναγόπουλο  “οδικός χάρτης” για οριστική λύση στο πρόβλημα, αφού όλοι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα πάρουν κιλό πέραν των 12.000 τόνων που έχει αποφασίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, ωστόσο ζητήθηκε πιο τεκμηριωμένη δέσμευση, κυρίως για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου στερεών αποβλήτων. Μετά την επιτυχημένη συνεδρίαση οι τρεις Δημοτικές Ενότητες  Αιγίου- Συμπολιτείας- Ερινεού θα ανασάνουν άμεσα, ενώ για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με  Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα που δεν υπάρχει  απόφαση για έκτακτη ανάγκη.

Ήδη από σήμερα το πρωί συνεργεία αποκομιδής καθαρίζουν κεντρικά σημεία της Αιγιάλειας και η καθαριότητα θα επιστρέψει σταδιακά στην περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr