background img
banner
banner

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ρουμανία και Πορτογαλία στο Αίγιο!

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS

Γιορτινή ατμόσφαιρα επικρατεί στη σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Αιγίου καθώς από την Κυριακή 22 έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου φιλοξενούνται περίπου 30 μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Η επίσκεψή τους στο Αίγιο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 «DREAM – Discover Real Everywhere Application of Mathematics», το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία και εφαρμογή ηλεκτρονικών μαθημάτων στα Μαθηματικά με βάση προβλήματα της πραγματικής ζωής.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει ενεργά και το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, με τους εκπαιδευτικούς Νίκο Διαμαντόπουλο, Ηλία Σπανό, Σπύρο Ποταμίτη και Αναστασία Μπράμη.

Πλούσιο πρόγραμμα και συμμετοχή σε δράσεις

Από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, συμμετείχαν σε εργαστηριακά μαθήματα που διεξάγονται στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου. Το μεσημέρι της Δευτέρας απόλαυσαν ελληνικές γεύσεις με εδέσματα που ετοίμασαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και εκπαιδευτικοί. Το μεσημέρι αναχώρησαν με τον Oδοντωτό για τα Καλάβρυτα όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, στο Μέγα Σπήλαιο και στην πόλη των Καλαβρύτων. Το απόγευμα της Τρίτης περιηγήθηκαν στην πόλη του Αιγίου και γνώρισαν τη φυσική ομορφιά αλλά και τα ιστορικά- πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Χθες το πρωί επισκέφθηκαν την Εστία Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Αρχαία Ολυμπία.

Σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί νa απολαύσουν την ελληνική κουζίνα σε ένα πλούσιο παραδοσιακό τραπέζι που θα δώσει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να γευτούν εδέσματα από τη μεσογειακή διατροφή. Τέλος, αύριο Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αποχαιρετιστήρια γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, στις 9.30 το πρωί. Το θεατρικό τμήμα του σχολείου θα παρουσιάσει δρώμενα και μαθητές θα ερμηνεύσουν τραγούδια και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Επίσης θα απονεμηθούν τα αναμνηστικά διπλώματα στους φιλοξενούμενους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Θα ολοκληρωθεί έτσι ένας τόσο ενδιαφέρων κύκλος συνεργασίας, επικοινωνίας, ανταλλαγής ιδεών και γνωριμίας με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς που προσέφεραν μια τόσο πολύτιμη εμπειρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν από Πορτογαλία, Ρουμανία και Ελλάδα.  Το απόγευμα της Παρασκευής, οι επισκέπτες θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους, έχοντας στις αποσκευές τους ευχάριστες αναμνήσεις και εμπειρίες από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, την πόλη μας και έναν λαό που φημίζεται για τον πολιτισμό και τη φιλόξενη κουλτούρα του!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr