background img
banner
banner

Με το… βλέμμα στα δικαστήρια για το θέμα των απορριμμάτων

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Στα δικαστήρια μεταφέρεται το ενδιαφέρον για το μείζον ζήτημα της αποκομιδής και εναπόθεσης των απορριμμάτων της Αιγιάλειας. Για σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων τής Ανατολικής Αιγιάλειας, ενώ για αύριο έχει οριστεί και η εκδίκαση της υπόθεσης για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου!

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα δεν αποκλείεται να υπάρξει αναβολή, ενώ για το δεύτερο ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και υποβάθμισης περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις 2 έως και τις 10 Απριλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας δεν προέβησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων και δεν τα μετέφεραν σε ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, όπως ορίζει σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου.

Μάλιστα, με τις ίδιες κατηγορίες έχει υποβληθεί και δεύτερη μήνυση από πολίτη της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας απηύθυναν χθες κάλεσμα προς τους κατοίκους να παραστούν στο δικαστήριο, με σημείο αναχώρηση την εκκλησία της Αιγείρας στις 9.45π.μ.

Καθυστερούν οι προγραμματικές συμβάσεις

Εντωμεταξύ, χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος βρέθηκε  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, προκειμένου προωθήσει  το θέμα με τις προγραμματικές συμβάσεις που πρέπει να υπογράψει ο Δήμος Αιγιάλειας, με τους πέντε ΧΥΤΑ που δέχτηκαν να μας πάρουν 12.000 τόνους απορριμμάτων.

Η διαδικασία αργεί επικίνδυνα, όπως είχε επισημάνει η “Π”, αφού φαίνεται ότι από τους άλλους δήμους υπάρχει κωλυσιεργία στη λήψη αποφάσεων. Αν δεν γίνουν προγραμματικές συμβάσεις με τους άλλους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, δεν μπορεί να προχωρήσει η σύμβαση μεταφοράς των σκουπιδιών ύψους 600 χιλ. ευρώ,  που αποφάσισε το δικό μας συμβούλιο .

Οι 300 τόνοι σκουπιδιών που πήγαν στο Αγρίνιο, την περασμένη εβδομάδα, μεταφέρθηκαν με ίδια μέσα κάτι που φαίνεται ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα με τους ίδιους ρυθμούς ( έχει προγραμματιστεί ένα κοντέινερ την Τετάρτη ),  αν δεν ανοίξουν και οι άλλοι ΧΥΤΑ, φαίνεται όμως ότι υπάρχουν καλά νέα από το ΧΥΤΑ της Ναυπάκτου.

Εντωμεταξύ για την ώρα δίνεται προτεραιότητα στα σχολεία της Αιγιάλειας και σε κάποια σημεία που η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Διαμαρτυρία ενόψει τουριστικής περιόδου

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει βεβαίως εκτός από την πόλη του Αιγίου και στις κοινότητες της Αιγάλειας, με τους προέδρους να εκφράζουν την διαμαρτυρία τους ζητώντας τον καθαρισμό τουλάχιστον κεντρικών δρόμων.

Με αφορμή και την τουριστική περίοδο που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του Λόγγου Δημήτρης Μητρόπουλος αναφέρει σχετικά: “Κύριε Δήμαρχε και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και προϊστάμενοι καθαριότητας του Δήμου μας, σας εκφράζουμε έντονα τα παράπονά μας για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια της κοινότητάς μας και περισσότερο στο δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο Long Beach, το οποίο είχε την ατυχία να ανοίξει από 05/04/2018 με τουρίστες οι οποίοι δεν βγαίνουν από το ξενοδοχείο εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένα δρόμο.  Παρακαλούμε άμεσα αν είναι δυνατόν και σήμερα να καθαριστεί ο δρόμος γιατί το Πάσχα γίναμε θέαμα από τους Έλληνες που έμειναν 4 ημέρες και τώρα θα γίνουμε και περίγελος και στο εξωτερικό. ”

Υπό το φόβο να χαθεί η τουριστική σεζόν, συνεδρίασε χθες το συμβούλιο του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας, με κυρίαρχα θέματα στο μενού τις τσούχτρες και βέβαια τα σκουπίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να ζητηθεί από το δήμαρχο ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες. Εντωμεταξύ για αύριο έχει οριστεί κατεπείγουσα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, προφανώς για τον ίδιο λόγο.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr