background img
banner
banner

Με σκουπίδια το Πάσχα

Ακράτα!

Η φύση πανηγυρική, μπουμπουκιασμένες οι πασχαλιές, μεθυστικό το άρωμα των λεμονανθών, οι κουτσουπιές ζωγραφίζουν με τα μωβ πινέλα τους! Η ομορφιά της φύσης όταν απρόσκοπτα κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μυστικά χωρίς το καταστροφικό χέρι του ανθρώπου. Το Πάσχα στην Ακράτα με όλο του το τελετουργικό είναι μαγεμένο, κατανυκτικό, φιλόξενο, γεμάτο μυρωδιές. ¨Όλα είναι βαλμένα για να προκαλούν τις αισθήσεις: η ομορφιά της φύσης, το λιβάνι του Επιτάφιου, οι μυρωδιές των κουλουριών και των ψητών τη μέρα του Πάσχα! ¨Όλα τα απολαμβάνει κανείς άφθονα, απλόχερα σαν τη θάλασσα που πλένει τα πόδια της και λούζει τα παιδιά της!

Κι αν η φύση προικίζει έναν τόπο με ανιδιοτέλεια και με απλοχεριά, οι άνθρωποι είναι που πολλές φορές τον καταστρέφουν αλόγιστα είτε από άγνοια είτε από υπολογιστική διάθεση από το συμφέρον υποκινούμενη ή επειδή πολλές φορές δεν μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος ενός προβλήματος και να σκεφτούν τις συνέπειές του. Αυτό έγινε και με το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στο δήμο Αιγιάλειας. Ένα πρόβλημα χρονίζον και σημαντικό που δεν εκτιμήθηκε σωστά ούτε αξιολογήθηκε η σοβαρότητά του. Επιπόλαια είχε αντιμετωπιστεί από τις τοπικές κοινωνίες των πρώην δήμων της Αιγιάλειας και τις δημοτικές αρχές. Δεν θα ασχοληθώ εδώ ούτε με δημοτικές αποφάσεις ούτε με δικαστικές! Θα πω μόνο ένα πράγμα: Ο δημότης της Αιγιάλειας και ο επισκέπτης του Πάσχα και του καλοκαιριού σε τίποτα δεν ευθύνεται γι’ αυτή τη θλιβερή κατάσταση που στέκεται απειλητική για την υγεία του! Το μυρωμένο αεράκι που λέγαμε παραπάνω, ανακατεμένο με τη μπόχα των σκουπιδιών! Ένα μίγμα εκρηκτικό και θανάσιμο ταυτόχρονα!

Αυτό το μεγάλο θέμα απαιτεί τη λύση του τώρα, χωρίς άγονους ανταγωνισμούς και άσκοπες μεταθέσεις ευθυνών από πλάτη σε πλάτη! Χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις και πολεμικό κλίμα! Με συνάινεση όλων των εμπλεκομένων φορέων και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, το κοινό συμφέρον! Για να μη δεχτεί ο τόπος ακόμη ένα πλήγμα για την οικονομία του και το τουριστικό του προίόν. Κι αν για το πρόβλημα με τις τσούχτρες ευθύνονται πολλοί παράγοντες και πέραν του ανθρώπου, για το πρόβλημα των σκουπιδιών υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά οι άνθρωποι και μάλιστα οι εκάστοτε τοπικοί άρχοντες.. Ας μην υποβαθμίσουμε λοιπόν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και την όμορφη φύση του τόπου μας! Οι παπαρούνες, σπαρμένες στο χαλί της γης μας δεν θα το ανεχτούν! Είναι πολύ άσχημο θέαμα τα κρεμασμένα σκουπίδια στα δέντρα! Τα προσβάλλουν βάναυσα!

Πόλα Βακιρλή Γιαννακοπούλου 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr