background img
banner
banner

Ο δήμος Αιγιαλείας υποστηρίζει την προσχολική αγωγή

ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Οι δυνατότητες υποστήριξης της προσχολικής αγωγής στον δήμο Αιγιαλείας, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Δημαρχείο, δεδομένης της ισχύος της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Αίγιο από την νέα σχολική χρονιά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελος Πασσάς, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Τεχνικών Έργων και Παιδείας Βάσω Ψυχράμη και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πιλοτική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, από το σχολικό έτος 2018-2019 στον δήμο Αιγιαλείας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση, στην οποία σημειωτέον διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση απόψεων, εξετάστηκαν οι δυνατότητες υποστήριξης της προσχολικής αγωγής στον δήμο και σε πρώτη φάση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξεύρεση και διάθεση δύο αιθουσών, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα καλύψουν τις πιθανές ανάγκες στέγασης που μπορούν να παρουσιαστούν. Επίσης, ετέθη και το θέμα επέκτασης μελλοντικά της πιλοτικής αυτής εφαρμογής, έτσι ώστε να καλύψει και άλλες κοινωνικές ομάδες, εντάσσοντας σταδιακά και τους Ρομά στην προσχολική αγωγή. ΄΄Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος μας θα υποστηρίξει σε όλο το εύρος της την πιλοτική αυτή εφαρμογή΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη από το γραφείο δημάρχου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr