background img
banner
banner

Σωματεία τής Αιγιάλειας καταδικάζουν τον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο

ΣΥΛΛΑΛΗΓΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στην Συρία, εξέδωσε το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, καταδικάζοντας τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας. Το Σωματείο θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στον νέο πόλεμο που φέρνει μεγάλους κινδύνους με απρόβλεπτες συνέπειες… Την ίδια στιγμή, συλλαλητήριο πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο  στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία, εργατικά σωματεία και οργανώσεις τής περιοχής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο επισημαίνει: ΄΄Το πρωί του Σαββάτου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ- ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΓΑΛΛΙΑΣ εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία. Η επίθεση αυτή γίνεται με την στήριξη και ανοχή της υπόλοιπης λυκοσυμαχίας των ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Καταγγέλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μιλά για την Ελλάδα ως <<πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας>> και την ίδια στιγμή μας βάλει στη μέση του κυκλώνα. Η κυβέρνηση έχει καταντήσει την Ελλάδα ένα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει εισβάλλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο. Οι συνέπειες από τη γενίκευση του πολέμου, θα είναι ο μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους, με νέα κύματα προσφύγων΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, φέρνει μεγάλους κινδύνους για το λαό με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα πρέπει να ορθώσουν μέτωπο, ενάντια στους δολοφόνους των λαών που αλλάζουν τα σύνορα και καταστρέφουν ολόκληρες περιοχές για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Άλλωστε αυτά έχουμε ξαναδεί στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία. Φονιάδες των Λαών – Για τα κέρδη των Καπιταλιστών. Ξεσηκωμός για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ξεσηκωμός ώστε να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι αντιτάσσουμε τις αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και  τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η πολιτική τους γεννά μόνο φτώχεια – πολέμους – προσφυγιά΄΄.

Η Ο.Γ.Ε. για την ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία

Η Ομάδα Γυναικών Αιγίου καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία, το ξημέρωμα του Σαββάτου 14 Απρίλη. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο βασανισμένο λαό της Συρίας, που εδώ και 7 χρόνια έρχεται αντιμέτωπος με  τη βαρβαρότητα του πολέμου.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, ΄΄ο ανταγωνισμός για το μοίρασμα και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σφίγγει καθημερινά τη θηλιά στο λαιμό των λαών, και δεν κρύβεται πίσω από προσχήματα που προσπαθούν να καλύψουν και να δικαιολογήσουν τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το νέο αυτό χτύπημα των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε με την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και σε συνδυασμό με την κλιμάκωση στην περιοχή, αλλά και τη συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων στην γειτονιά μας, δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν αδιάφορο΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Καλούμε τις γυναίκες σε ξεσηκωμό! Δυναμώνουμε των αγώνα μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τις πολεμικές επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, το ΝΑΤΟ έχει απλώσει τα πλοκάμια του με τις βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν, αφού εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους που γεννούν για τους λαούς μόνο φτώχεια, εξαθλίωση και προσφυγιά.  Υψώνουμε τώρα τη φωνή μας απαιτώντας: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝατοϊκές Βάσεις, που αποτελούν ορμητήριο για τα βρώμικα σχέδια εναντίον των λαών της περιοχής μας Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Ξεσηκωνόμαστε! Βγαίνουμε στο δρόμο, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία. Όλες την Τρίτη 17 Απρίλη, στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr