background img
banner
banner

Στάση των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο Αίγιο

ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε.Κ.

Στο θέμα που παλιότερα είχε αναδειχθεί μέσω του Protionline.gr  και αφορά την στάση των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο Αίγιο, παρεμβαίνει το Επιμελητήριο Αχαΐας, κατόπιν σχετικής αναφοράς της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας απέστειλε υπόμνημα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητώντας να εξυπηρετείται και το Αίγιο με μία στάση σε όλα τα δρομολόγια.

Εκείνο που επισημαίνει ο επικεφαλής της ΠΑΕΚ, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρίστος Τηλιγάδης, είναι ότι για να μεταβεί μέσω του λεωφορείου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Κιάτο, κάποιος από το Αίγιο ή την Δυτική Αιγιάλεια, θα πρέπει να μεταβεί στο Διακοπτό ή το αντίστροφο και μάλιστα μόλις σε τρία δρομολόγια την ημέρα, θεωρώντας επιβεβλημένη την στάση και στο Αίγιο που παρουσιάζει επαγγελματική και τουριστική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, η επιστολή Μαρλαφέκα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αναφέρει: ΄΄Όπως γνωρίζετε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξυπηρετεί με λεωφορεία τους επιβάτες της από Πάτρα ώστε να χρησιμοποιούν τον προαστιακό σιδηρόδρομο των Αθηνών από το Σταθμό του Κιάτου. Διαπιστώνουμε ότι γίνονται 10 δρομολόγια Λεωφορείων ημερησίως. Από αυτά 3 κάνουν ενδιάμεση στάση στο Διακοπτό για την ανταπόκριση του Οδοντωτού. Θέλουμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να εξυπηρετείται και το Αίγιο με μια στάση σε όλα τα δρομολόγια. Η πόλη του Αιγίου και η Αιγιάλεια γενικότερα είναι πολύ σημαντικός προορισμός, εκτιμώντας με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε ότι περιλαμβάνουν το 1/5 των επιχειρήσεων της Αχαΐας, με ζωηρή οικονομική και ιδιαίτερα αυξημένη την τουριστική δραστηριότητα΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Πιστεύουμε ότι η εξυπηρέτηση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πόλης του Αιγίου, θα ήταν προς όφελος όλων, χωρίς να απαιτηθεί επένδυση εκ μέρους σας. Επιπλέον θα δημιουργούσε ξανά τη σχέση και την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς τον σιδηρόδρομο. Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον πληροφορία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr