background img
banner
banner

Τέσσερα σχολεία του Αιγίου εντυπωσίασαν!

ΣΤΟ 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα, με 19 παρουσιάσεις εργασιών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ενώ ταυτόχρονα λειτούργησαν εργαστήρια για Arduino μέσω Scratch. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των μαθητών τεσσάρων σχολείων της Αιγιάλειας που παρουσίασαν τις εργασίες τους και εντυπωσίασαν.

Στόχος του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ήταν η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, η ενημέρωση και διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων και η επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύθηκε κάθε συμμετοχή. Οι μαθητές κάθε σχολείου που συμμετείχαν έκαναν μία σύντομη παρουσίαση της εργασίας τους στο ακροατήριο και επίδειξη του έργου τους στους επισκέπτες για ένα διάστημα 2-3 ωρών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κερνίτσης Χρύσανθος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας Γεώργιος Αφράτης, ο Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Στρατής Γαλλόπουλος ο πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας της Π.Ε.Κα.Π. Θεόδωρος Κούβελας, οι οποίοι έκαναν σύντομο χαιρετισμό.

Έξυπνα θέματα, άρτιος τρόπος παρουσίασης

Τα παιδιά εξέπληξαν το ακροατήριο με τα επίκαιρα θέματα που ασχολήθηκαν και με τον άρτιο τρόπο παρουσίασής τους, δείγμα της επάρκειας γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχονται από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της περιοχής μας.

Από την Αιγιάλεια, συμμετείχαν:

Το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης. Η Στ΄ τάξη του σχολείου παρουσίασε την εργασία της σχολικής χρονιάς 2017-2018 «Τα παιδικά ατυχήματα στο σχολείο» (Δημοτικό Σχολείο Τέμενης). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κούτουλας Αθανάσιος (ΠΕ20), Κουτσαντώνης Κωνσταντίνος (ΠΕ70). Περιελάμβανε παρουσίαση powerpoint με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Στ τάξης για τα παιδικά ατυχήματα που συμβαίνουν στο χώρο του σχολείου.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και συγκεκριμένα η Α΄ τάξη, παρουσίασε μελέτη επιτάχυνσης βαρύτητας (με το ρομπότ της Lego και τη γλώσσα python) της σχολικής χρονιάς 2017-2018. Περιφερειακή Ενότητα: Αχαΐας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Σπανός Ηλίας (ΠΕ19), Διαμαντόπουλος Νικόλαος (ΠΕ19). Ομάδα μαθητών: Τριανταφύλλου Βασίλειος, Τριανταφυλλάκης Γεώργιος, Σταυρίδης Κωνσταντίνος, Οικονόμου Νίκανδρος, Κοττάς Γεώργιο,ς Μποδιώτης Ανδρέας, Ξυδόπουλος Ιωάννης.

Περιγραφή: «Με το παρόν έργο μελετάμε την επιτάχυνση της βαρύτητας. Συγκεκριμένα, δημιουργήσαμε μία κατασκευή με την οποία αφήνουμε ένα μπαλάκι από διαφορετικά ύψη και μετράμε πόσο χρόνο χρειάζεται να κινηθεί για συγκεκριμένο ύψος. Έτσι εξάγουμε διάφορα συμπεράσματα (ταχύτητα, επιτάχυνση) τα οποία και παρουσιάζουμε και σε γραφικό περιβάλλον. Για να υλοποιήσουμε το πείραμα χρησιμοποιούμε το ρομπότ Lego EV3 το οποίο όμως δεν προγραμματίζουμε στο εγγενές περιβάλλον της Lego (EV3-G) αλλά στη γλώσσα προγραμματισμού Python (EV3Python)».

Την εργασία «Του κόσμου τα σχολειά παρουσίασε η Β΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, της σχολικής χρονιάς 2017-2018. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Διλάλου Ασπασία (ΠΕ19), Μπαρλαμά Ευφροσύνη (ΠΕ19), Φουρ Ίνγκεμποργκ Μπεάτε (ΠΕ07). Ομάδα μαθητών: Αποστολής Κωνσταντίνος Γ1, Βαγενάς Δημήτρης Γ1, Γιούπης Χρήστος Γ1, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος Γ1, Δέρβος Μάριος Γ1, Διαμαντόπουλος Γιώργος Γ1, Ευσταθίου Θάνος Γ1, Θανοπούλου Ρεγγίνα Γ1, Κατσούλη Μαρία Γ2, Κολυάρδος Πέτρος Γ2, Μουτούσης Γιώργος B3, Μπούρδαλος Γιώργος Β3, Μπουρής Θοδωρής Γ5, Σεπεντζής Αλεξάνδρος Γ3, Ξηρού Έφη Γ3, Τσουμπός Κυριάκος, Τσουμπού Μαριάντα Γ4, Τσουμπού Μαριλένα Β5

Περιγραφή: «Το έργο μας ασχολείται με «τα εκπαιδευτικά συστήματα διαφόρων χωρών του κόσμου». Στόχος μας είναι η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το πώς δουλεύουν οι μαθητές σε διάφορες χώρες, η καταγραφή, η οργάνωση και τέλος η παρουσίασή αυτών των πληροφοριών κατανοητό και παραστατικό τρόπο».

«Πειραματισμός με την πλακέτα Arduino-Τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο» ήταν το θέμα που παρουσίασε το 4o Γυμνάσιο Αιγίου, με μαθητές της Β΄ τάξης σχολικής χρονιάς 2017-2018. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δημητριάδη Αδαμαντία (ΠΕ19), Παπαδέας Επαμεινώνδας (ΠΕ18), Σπηλιόπουλος Παναγιώτης (ΠΕ16). Περιγραφή: «Πρώτες δραστηριότητες με την πλακέτα Arduino, πειραματισμός, δημιουργία τηλεκατευθυνόμενου αυτοκινήτου και κίνηση μέσω bluetooth».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr