background img
banner
banner

Παρουσιάστηκε το σχέδιο του «Θεματικού Πάρκου των Τρένων»

ΣΤΗΝ «PATRAS IQ» ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «REGION ESTATE» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Το μεγαλόπνοο σχέδιο του «Θεματικού Πάρκου των Τρένων» του εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χώρου στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, το project του οποίου δημιούργησε το Γραφείο Συμβούλων Ανάπτυξης Ακινήτων και Επενδύσεων «Region estate» του Γιώργου Μαυρουδή, παρουσιάστηκε στην 5η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας (Patras Innovation Quest – Patras IQ), που διοργανώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Δ. Τόφαλος της Πάτρας, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Στο Stand 1 του εκθεσιακού κέντρου, βρίσκονταν οι άνθρωποι του «Region estate» παραθέτοντας στοιχεία για την ίδρυση του θεματικού πάρκου, αναλύοντας την λειτουργία του και την δυνατότητα συμμετοχής ενδιαφερόμενων στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.

Το όραμα…

Το όραμά τους, είναι η αξιοποίηση του παλαιού εγκαταλελειμμένου σιδηροδρομικού σταθμού του Αιγίου μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του, η δημιουργία μιας ποιοτικής κυψέλης Εκπαίδευσης, τεχνολογίας, αθλητισμού, με επίκεντρο τον σιδηρόδρομο και η ίδρυση ενός Κέντρου που θα ερευνά, θα επιμορφώνει, θα διασκεδάζει, θα φιλοξενεί και θα ψυχαγωγεί. Τα κίνητρα για την μετατροπή του οράματος σε επιχειρηματικό σχέδιο, είναι: Α. Η θέση και η μορφή του παραθαλάσσιου οικοπέδου, καθώς και η αισθητική αξία του διατηρητέου κτιρίου του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού του Αιγίου. Β. Η δυναμική που έχει το τρένο, που είναι το κεντρικό θέμα του Πάρκου και η επιρροή που ασκεί σε όλες τις ηλικίες. Γ. Η θέση της πόλης στον χάρτη της Ελλάδας σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους. Δ. Η αλλαγή των κυκλοφοριακών υποδομών της περιοχής.

Το επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο υλοποιεί το όραμα, περιλαμβάνει: Δημιουργία ενός πρωτότυπου εκπαιδευτικού, τεχνολογικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού πάρκου με θέμα το τρένο, λειτουργία χώρων εκπαίδευσης, αθλητισμού, ψυχαγωγίας και αναψυχής, κατασκευή ξενώνα φιλοξενίας νέων μέσα σε κλινάμαξες.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη, οι εσωτερικοί χώροι θα θυμίζουν καφέ παλαιού σταθμού, ενώ θα υπάρχουν βαγόνια διαμορφωμένα για καφέ, ποτό ή φαγητό. Οι υπαίθριοι χώροι εστίασης θα έχουν κυλικείο, καφέ- μπαρ, εστιατόριο κ.ά. με θέμα την θάλασσα και το παλιό λιμάνι Αιγίου. Επίσης θα υπάρχει χώρος εκδηλώσεων (πολιτιστικά events, συναυλίες, γιορτές κ.ά.). Εντός του διατηρητέου κτιρίου θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος με ψηφιακό- διαδραστικό Μουσείο Πολιτισμού των τρένων, αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων- χωρητικότητας 100 θέσεων ενώ εκτός του κτιρίου, εκπαιδευτικά – ψυχαγωγικά προγράμματα εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένα επιβατικά και εμπορικά βαγόνια. Προβλέπεται ακόμα ξενώνας φιλοξενίας μέσα σε κλινάμαξες κατάλληλα τροποποιημένες σε δωμάτια για διανυκτέρευση των μαθητών στην διάρκεια του σχολικού έτους τουριστών το καλοκαίρι και κοινόχρηστοι χώροι για εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων του Hostel. Στους χώρους αθλητισμού, περιλαμβάνονται γήπεδα 5Χ5 και μπάσκετ, χώρος για γυμναστική εξωτερικού χώρου, χώροι ψυχαγωγίας και παιχνιδιού, πάρκικγκ αυτοκινήτων για Ι.Χ. και πούλμαν.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr