background img
banner
banner

Άκρως θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό…

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Μπορεί η Αιγιάλεια να μην θεωρείται τουριστικός προορισμός, μετά από πολλά χρόνια όμως φαντάζει… αναδυόμενη, ακόμη και εν μέσω αρνητικών συγκυριών. Η… αναπάντεχη κίνηση τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι και την θερινή σεζόν θα υπάρξει αυξημένη επισκεψιμότητα, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται από τις μέχρι στιγμής κρατήσεις στα λιγοστά αλλά σημαντικά καταλύματα της περιοχής!
Άνθρωποι που ασχολούνται με τα του τουρισμού στην Αιγιάλεια, τονίζουν πως έχουν καταγράψει την πρόθεση πολλών να επισκεφθούν την περιοχή, ωστόσο η φετινή τουριστική περίοδος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, με πρωτεύοντα αυτόν της καθαριότητας. Επαγγελματίες του κλάδου… τρέμουν στην ιδέα ότι ο εφιάλτης των σκουπιδιών θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες, εκτιμώντας πως τα σκουπίδια είναι ικανά να βάλουν… ταφόπλακα στον τουρισμό, κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο μια για πάντα για την περιοχή.

Να δοθεί προτεραιότητα στις τουριστικές περιοχές

Μάλιστα, σύλλογοι επαγγελματιών της περιοχής έχουν κινητοποιηθεί σχετικώς, ζητώντας από την δημοτική αρχή να δοθεί βαρύτητα στην αποκομιδή έξω από τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα εστίασης αναψυχής, ώστε να μην πληγεί οικονομικά η περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση, φορείς Σελιανιτίκων και Λόγγου επισκέφθηκαν την Παρασκευή τον δήμαρχο Αιγιαλείας, εκθέτοντάς του το πρόβλημα, ειδικά για την παραλία Σελιανιτίκων –Λόγγου εκεί όπου και αυτή την περίοδο «χτυπά η καρδιά» του τουρισμού για την περιοχή, καθώς στα ξενοδοχεία διαμένουν γκρουπ μαθητών που πραγματοποιούν σχολικές εκδρομές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. ΄΄Αυτή την εποχή φιλοξενούμε σχολικά γκρουπ κυρίως από την Γαλλία που πραγματοποιούν το αρχαιολογικό «τρίγωνο» και διαμένουν στην περιοχή μας. Δυστυχώς, λόγω των απορριμμάτων, τα σχόλια που εισπράττουμε από τους μαθητές είναι αρνητικά, δεν μπορούν να απολαύσουν ούτε την βόλτα τους στην παραλία΄΄, ανέφερε στo  Protionline.gr  το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Βασίλης Κανελλής, κάνοντας γνωστό ότι το γεγονός αποτελεί μεγάλη δυσφήμιση για την περιοχή. ΄΄Εκθέσαμε στον δήμαρχο το πρόβλημα και δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα και θα εντατικοποιηθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών στην περιοχή μας λόγω τουρισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο σε όλη την Αιγιάλεια είμαστε οι μόνοι που δεχόμαστε τουρίστες λόγω των σχολικών εκδρομών΄΄, επισήμανε ο κ. Κανελλής.

΄΄Είναι στο… χέρι μας΄΄

Ερωτηθείς αναφορικά με τα μηνύματα για την θερινή σεζόν, ο κ. Κανελλής ανέφερε πως είναι πάρα πολύ θετικά και ότι όλα δείχνουν ότι, εκτός απροόπτου, θα υπάρξει αύξηση της επισκεψιμότητας. Ανάλογη είναι και η άποψη του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Αιγιαλείας και προέδρου του Συλλόγου Εστίασης – Αναψυχής Στράτου Βαρδάκη, ο οποίος σημείωσε στo  Protionline.gr  ΄΄Το είδαμε και τις ημέρες του Πάσχα, το διαπιστώσαμε και την Πρωτομαγιά. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η περιοχή μας έγινε πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι δήλωσαν άκρως ικανοποιημένοι από τις παροχές και την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών της περιοχής. Όπως όλα δείχνουν, η νέα εθνική οδός συντέλεσε στο να δοθεί μία νέα ώθηση στην περιοχή, κάτι που έγινε αισθητό και το περσινό καλοκαίρι, ωστόσο φέτος αναμένεται να γίνει πιο έντονο΄΄. ΄΄Η θετική τάση υπάρχει, την έχουμε καταγράψει και οι επαγγελματίες του χώρου παρουσιάζονται έτοιμοι. Από εκεί και πέρα στο… χέρι μας είναι να προχωρήσει. Από εμάς εξαρτάται εάν θα έρθει ο κόσμος΄΄, πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης, αναφερόμενος προφανώς στην διευθέτηση του ζητήματος των απορριμμάτων.

Το Πάσχα… καλός οιωνός

Και από την Ανατολική Αιγιάλεια πάντως, τα μηνύματα είναι θετικά. ΄΄Το θέμα είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων. Εάν διευθετηθεί, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μία καλύτερη χρονιά από πέρυσι, κάτι που έγινε αισθητό και το Πάσχα που οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι. Καταστήματα και καταλύματα είναι έτοιμα, οι παροχές σε υψηλό επίπεδο, οι τιμές ιδιαίτερα χαμηλές και εάν έχουμε και καθαριότητα στους δρόμους, δεν έχουμε να ζηλέψουμε το παραμικρό από άλλες περιοχές΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος. Σε ό,τι αφορά το εάν θα υπάρξει πρόβλημα εξαιτίας της πιθανής ύπαρξης μεδουσών, ο κ. Σακελλαρόπουλος έκανε γνωστό πως οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν φανερώνουν πρόβλημα. ΄΄Πέρυσι, τέτοιο καιρό είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ωστόσο φέτος, όπως μας αναφέρουν και οι ψαράδες, δεν έχουν δει στα δίχτυα τους ούτε μία, γεγονός που μας κάνει να ελπίζουμε ότι φέτος δεν έχουμε έξαρση του φαινομένου και ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει ανενόχλητος τα μπάνια του΄΄, είπε χαρακτηριστικά. ΄΄Το μόνο που μας προβληματίζει είναι τα απορρίμματα και εκτός από το οικονομικό μέρος και οι κίνδυνοι που ελλοχεύει η συσσώρευσή τους στους δρόμους, ειδικά σε δασώδεις περιοχές. Για τον λόγο αυτό, με έγγραφά μας ως σύλλογος, εφιστούμε την προσοχή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς΄΄, συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής καιΤουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας.

Στόχος πρέπει να είναι η ποιοτική αύξηση τουριστών

Η τουριστική προοπτική της Αιγιάλειας και οι εκτιμήσεις του για φέτος, ζητήθηκαν από την  και από έναν άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, ενώ η δραστηριότητά του στον χώρο μόνο θετικά έχει να δώσει στην Αιγιάλεια. Πρόκειται για τον καταγόμενο από την περιοχή Γιάννη Βασιλακόπουλο με αρκετή εμπειρία από το εξωτερικό, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και στην Αιγιάλεια, αγοράζοντας ή μισθώνοντας βίλλες τις οποίες, αφού επισκευάσει και διαμορφώσει ανάλογα, τις νοικιάζει σε επισκέπτες από το εξωτερικό, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
΄΄Στην Ελλάδα υπάρχουν 45.000 βίλλες που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μικρά ξενοδοχεία. Υπάρχει αυτή η τάση αλλά δεν έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε. Κατά την γνώμη μου, από την στιγμή που δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να εξυπηρετηθεί η ζήτηση που υπάρχει, ειδικά στην περιοχή, αυτός είναι ο μόνος γρήγορος τρόπος που θα μπορούσε να δώσει ώθηση και να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών. Βεβαίως, ο στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η αριθμητική αύξηση τουριστών αλλά και η ποιοτική, διότι οι «καλοί τουρίστες» είναι αυτοί που αφήνουν χρήματα. Για να γίνει αυτό όμως δεν αρκούν οι ομορφιές της περιοχής, αλλά χρειάζεται να δώσουμε επιπλέον κίνητρα που να σχετίζονται με ποιοτικές διακοπές. Στόχος μας δεν πρέπει να είναι να κρατήσουμε τον πελάτη αλλά να του δώσουμε όλα όσα πρέπει για να τον κάνουμε να ανυπομονεί να ξαναέρθει΄΄, ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, οι εκτιμήσεις του οποίου, για το φετινό καλοκαίρι, είναι πολύ θετικές.
Όπως τόνισε, ΄΄φέτος υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. Ο στόχος μου είναι σε τρία χρόνια να έχω αξιοποιήσει με αυτό τον τρόπο, εκατό βίλες στην ευρύτερη περιοχή με δυναμική φιλοξενίας χιλίων ατόμων΄΄…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr