background img
banner
banner

Αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Την αδυναμία συνέχισης λειτουργίας τού Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αιγιαλείας γνωστοποίησαν οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί, επισημαίνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το έργο τους δεν στηρίχθηκε επαρκώς. Κάπως έτσι, αναστέλλεται η λειτουργία της σημαντικής αυτής εθελοντικής προσπάθειας, τουλάχιστον για το διάστημα των θερινών μηνών.

Όπως επισημαίνουν, ΄΄σας ενημερώνουμε ότι οι διδάσκοντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αιγιαλείας, μετά από εξαετή κοινωνική προσφορά κάτω από δύσκολες συνθήκες, αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κατά το διάστημα των θερινών μηνών΄΄. Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη αυτής της απόφασης, αναφέρουν: ΄΄α) Η αθέτηση των υποσχέσεων της Δημοτικής Αρχής για οικονομική στήριξη των εθελοντών αδιόριστων εκπαιδευτικών, μέσω προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλους «σοβαρότερους» Δήμους της χώρας οι διδάσκοντες έλαβαν κάποιο χρηματικό βοήθημα). β) Η αδράνεια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. γ) Η έλλειψη ενδιαφέροντος των ίδιων των κηδεμόνων σχετικά με την πρόοδο των παιδιών τους. Η παρούσα απόφαση ισχύει μέχρι νεωτέρας΄΄.

Μόνο αν γίνει ξεχωριστή δομή…

Σημειώνεται ότι το θέμα των δυσκολιών λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είχε επισημάνει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας την περασμένη Τετάρτη, ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλης Χριστόπουλος, υπενθυμίζοντας ωστόσο τον εθελοντικό χαρακτήρα του. Παράλληλα, είχε αναφέρει πως μόλις πριν λίγες μέρες υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ ύψους 16.000 ευρώ, απ’ όπου ο δήμος θα μπορούσε να υποστηρίξει την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πλην όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην αντιδημάρχου, το Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορεί να χρηματοδοτηθεί εφόσον ο δήμος έχει βλέψεις να το λειτουργήσει σαν δομή, με προϋπολογισμό.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr