background img
banner
banner

Αθωωτική απόφαση από το Εφετείο

ΓΙΑ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΕΩΝ. ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ «ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ»

Αθώοι κρίθηκαν από το Εφετείο, ο τέως δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Λεωνίδας Μαυρουδής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία απευθείας αναθέσεων και «σπασίματος» εργολαβίας και για τα έργα καθαρισμού υδραυλάκων και ανακατασκευής ανάπλασης της Κλ. Οικονόμου. Πρωτόδικα, είχε υπάρξει καταδικαστική απόφαση με 6 μήνες φυλάκισης για τον κ. Θεοδωρακόπουλο και 8 για τον κ. Μαυρουδή, ωστόσο η απόφαση του Εφετείου την Παρασκευή, περί αθωότητάς τους και απαλλαγής από τις κατηγορίες, ήταν ομόφωνη.

Το κατηγορητήριο είχε να κάνει με απευθείας αναθέσεις έργων για τον καθαρισμό αυλάκων το 2011 και με την ανακατασκευή της ανάπλασης στην Κλ. Οικονόμου που δεν είχε εισακουστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτεπιστασία από την Τεχνική Υπηρεσία. Οι δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν τον Ιανουάριο του 2017 με τις καταδικαστικές αποφάσεις να περιέχουν και χρηματική ποινή 2.500 ευρώ και 9.900 ευρώ αντίστοιχα. Τότε δεν είχε γίνει δεκτή η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης που αφορούσε μόνο την κατηγορία της απιστίας.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος είχε επισημάνει ότι είχε κατηγορηθεί για δύο συμβάσεις που αναγκάστηκε να υπογράψει, συνολικού ύψους 54.000 ευρώ, για να καθαριστούν τα αυλάκια τον Μάιο του 2011. Αν και ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός με την ανάληψη της θητείας του, είχε γίνει ένσταση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να προχωρήσει ο πρόχειρος διαγωνισμός που είχε δρομολογηθεί, ωστόσο τα αυλάκια έπρεπε να καθαριστούν γι’ αυτό και είχε προχωρήσει την ανάθεση με δική του ευθύνη.
Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο συνήγορος υπεράσπισης και των δύο κατηγορουμένων, Άκης Θεοδωρακόπουλος, ΄΄το Εφετείο με ομόφωνη απόφαση και κατόπιν πρότασης αθώωσης και από την Εισαγγελέα, έκρινε πως οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, απαλλάσσοντάς τους από τις κατηγορίες, με το σκεπτικό ότι για το θέμα της ανάπλασης, υπήρξε υπέρβαση μικρού ποσού στον προϋπολογισμό, δεν διαπιστώνεται όμως σκοπός παράνομου περιουσιακού οφέλους, δεδομένου ότι το έργο έγινε για να καταστεί λειτουργικό προς όφελος του δήμου και των δημοτών΄΄. Αναλόγως και για τους υδραύλακες που ήταν αναγκαίο να καθαριστούν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr