background img
banner
banner

Αυγοπόλεμος για τα σκουπίδια | ΦΩΤΟ

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, άργησε να ξεκινήσει χθες το απόγευμα, αφού δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, άργησαν να προσέλθουν στην αίθουσα και το έκαναν μόνο όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπούνιας “απείλησε” με αναβολή.

Αιτία η σύλληψη από το πρωί του μέλους της Επιτροπής Αγώνα, κατά του ΧΥΤΑ της Αιγείρας, Τριαντάφυλλου Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου βρισκόταν το πρωί της Τετάρτης στο ΧΥΤΑ, όταν δύο απορριμματοφόρα εμφανίστηκαν για να εναποθέσουν σκουπίδια. Αυτός έβαλε το αυτοκίνητό του μπροστά και οι αστυνομικές δυνάμεις που συνόδευαν τα απορριμματοφόρα από το Α.Τ. Ακράτας, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κρατητήριο στο Αίγιο.

Η αίθουσα στο Πολιτιστικό χθες ήταν γεμάτη από διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Αιγείρας και της Ακράτας που ζητούσαν από τη μια να γίνει συζήτηση για το θέμα των απορριμμάτων και από την άλλη να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

Κατάληψη του συμβουλίου

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε όταν ο δημοτικός σύμβουλος από την Αιγείρα Βασίλης Τομαράς, ζήτησε επιτακτικά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διώξει από τα έδρανα των συμβούλων, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βούτσιμου Ντίνο Παγώνη, ο οποίος είχε καταλάβει μια θέση. Η λεκτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών, παραλίγο να καταλήξει σε πάλη, αν δεν επενέβαινε ο κόσμος για να τους σταματήσει.

Όταν όμως ήρθε προς ψήφιση το θέμα για την αναβολή της συζήτησης για τα σκουπίδια, για την επόμενη Τετάρτη, με το δήμαρχο να εξηγεί τις δυσκολίες της αποκομιδής, αφού οι ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα αίματα άναψαν και πάλι. Η πρόταση για αναβολή της συζήτησης πέρασε με τις ψήφους της συμπολίτευσης, αλλά αυτό εξόργισε τους κατοίκους που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και έκαναν κατάληψη στην αίθουσα, αναγκάζοντας τον πρόεδρο να αναβάλλει οριστικά το συμβούλιο. Όμως κάποιοι θερμόαιμοι πέταξαν αυγά, αναγκάζοντας τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Φιλιππάτο να κινηθεί προς αυτούς και εντέλει να τσακωθεί με τον κάτοικο της Αιγείρας Σωτήρη Λυριντζή. Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις, αλλά δεν υπέβαλαν μηνύσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εντωμεταξύ, αστυνομικές δυνάμεις επέβαλαν την τάξη στο Πολιτιστικό Κέντρο, με το δήμαρχο να έχει εξηγήσει προηγουμένως για το περιστατικό και τη σύλληψη Οικονόμου, λέγοντας πως οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει την αποκομιδή πήγαν στο ΧΥΤΑ και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να ζητά την έκπτωση τους, αφού τα σκουπίδια με βάση τη σύμβαση έπρεπε να πάνε στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Τέμενη. Η απάντηση του δημάρχου δεν ικανοποίησε τους κατοίκους με τον Βασίλη Τομαρά να λέει πως ρώτησε τον οδηγό και του είπε ότι την εντολή την έδωσε ο δήμαρχος. Αφού το συμβούλιο διεκόπη, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και κάτοικοι ζητούσαν από το Θανάση Παναγόπουλο να παρέμβει στον Εισαγγελέα για τον Οικονόμου.
Ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να δώσει εντολή στον Εισαγγελέα να απελευθερώσει τον Οικονόμου και οι κάτοικοι έφυγαν από το Πολιτιστικό και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Αιγίου.

Τελικά ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο γιατί ένιωσε αδιαθεσία και σήμερα παρουσιάζεται στον Εισαγγελέα Καλαβρύτων για εξηγήσεις.

Τα πράγματα έχουν πάρει δυστυχώς άσχημη τροπή και κανείς δεν ξέρει πλέον πως θα εξελιχθούν, αφού κάποιοι συνεχίζουν να δυναμιτίζουν τον διάλογο που θα οδηγούσε σε λύση στο μείζον πρόβλημα που “καίει” όλη την Αιγιάλεια.

All-focus

All-focus

All-focus

All-focus

All-focus

All-focus

All-focus


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr