background img
banner
banner

Βραβείο για το καλύτερο παραμύθι

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ‘ΣΤΑΦΙΔΑ’ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ένας θεσμός που κρατά 6 χρόνια ζωής, θα φέρει και φέτος κοντά γονείς και παιδιά, και αφορά τη συγγραφή του καλύτερου παραμυθιού, από παιδιά της 5ης και 6ης τάξης Δημοτικών Σχολείων της Αιγιαλείας.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, που στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς δίνει το θέμα και στο τέλος βραβεύει τα τρία καλύτερα παραμύθια, σε πανηγυρική εκδήλωση, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο «Πολύκεντρο» της πρώην Χαρτοποιίας.
Το θέμα για τη σχολική χρονιά που φεύγει “η σταφίδα” και ήδη 25 παραμύθια πέρασαν την αξιολόγηση και σε τρία από αυτά θα απονεμηθούν βραβεία για την καλύτερη συγγραφή παραμυθιού.

Κουτρόπουλος: Θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το δημόσιο σχολείο

Με αυτή την πρωτοβουλία η Ένωση έχει στόχο να αφυπνίσει το δημιουργικό πνεύμα των παιδιών. «Θέλουμε τα παιδιά μας να δουν το δημόσιο σχολείο με καλύτερο μάτι και μέσα από τα δικά τους παραμύθια να ταξιδέψουν και να ονειρευτούν ένα καλύτερο κόσμο», τονίζει στo Protionline.gr  ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας, Μένιος Κουτρόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την έκδοση αυτών των παραμυθιών που βρίσκονται στο αρχείο της Ένωσης. Η θεματολογία κάθε φορά επιλέγεται με βάση ό, τι ενδιαφέρει την περιοχή μας, δηλαδή σημασία έχει η εντοπιότητα σε συνδυασμό με την επικαιρότητα. Φέτος είναι η σταφίδα, πέρυσι ήταν η ρύπανση της θάλασσας, πρόπερσι η Ολυμπιάδα και μ’ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έχουν σχεδόν 5 μήνες να ολοκληρώσουν την ιδέα τους και να την αναδείξουν μέσα από το παραμύθι.

Ο θεσμός του «Παιδικού Παραμυθιού» μαζί με το «Παιδικό Καρναβάλι» και την «Τρελή Ολυμπιάδα» έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, με τα μέλη τους να συνεργάζονται για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Μετά τις βραβεύσεις για το καλύτερο παραμύθι στις 30 Μαΐου, ακολουθεί μια εβδομάδα αργότερα- 6 Ιουνίου- η Τρελή Ολυμπιάδα, με τους ανθρώπους της Ένωσης Συλλόγων να δουλεύουν πυρετωδώς για την επιτυχία των δυο εκδηλώσεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr