background img
banner
banner

Δέκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Ρίου

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ – ΤΙ ΛΕΕΙ Η 6Η ΥΠΕ 

Δέκα τουλάχιστον διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπως καταγγέλει  η ΕΙΝΑ. Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς  αναφέρει στο thebest.gr ότι η κατάσταση που έχει προκύψει για μια ακόμα φορά, προκαλεί πολλαπλά προβλήματα, τόσο στους ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί, όσο και στους υπόλοιπους που νοσηλεύονται ή χρειάζεται να νοσηλευτούν, ακόμα και να χειρουργηθούν.

Σήμερα όπως αναφέρει ο κ. Ζιαζιάς, 4 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στο Τμήμα αναζωογόνησης των ΤΕΠ και 6 στην ανάνηψη των χειρουργείων.

«Αν έρθει αυτή τη στιγμή ένας τραυματίας τροχαίου δεν χωράει στην αναζωογόνηση των ΤΕΠ. Παράλληλα αναβάλλονται και τακτικά χειρουργεία καθώς δεν υπάρχει χώρος στην ανάνηψη των χειρουργείων. Επίσης διασωληνομένοι νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους παθολογικών και χειρουργικών κλινικών, μια και τα κρεβάτια στη ΜΕΘ είναι όλα κατειλημμένα. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο του Ρίου. Πανελλαδικά είναι κλειστά 159 κρεβάτια στις ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού», εξηγεί ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε.Ι.Ν.Α ΠΓΝΠ

Η Υγεία στην κλίνη του Προκρούστη

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων του νοσοκομείου του Ρίου, όπως επίσης και το τμήμα αναζωογόνησης των επειγόντων περιστατικών αλλά και οι εκάστοτε κλινικές να κατακλύζονται από διασωληνωμένους ασθενείς ελλείψει κλινών ΜΕΘ. Αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών μιας και δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και/ή συνθήκες νοσηλείας γι αυτά τα περιστατικά.

Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει η κυβέρνηση για πρωτογενές πλεόνασμα 4% η ζωή πολλών ασθενών βρίσκεται σε κίνδυνο. Πανελλαδικά υπάρχουν 150 κλίνες ΜΕΘ που λόγω προσωπικού – εξοπλισμού παραμένουν κλειστές, με τις ανάγκες να είναι ακόμα περισσότερες. Το νοσοκομείο του Ρίου εξυπηρετεί έναν τεράστιο όγκο ασθενών όλης της 6ης ΥΠΕ ελλείψει συγκεκριμένων ειδικοτήτων – κλινικών στα υπόλοιπα νοσοκομεία (π.χ. θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής κ.α.), αδυνατώντας ωστόσο να ανταπεξέλθει. Μπροστά σε ένα τέτοιο ζήτημα, η διοίκηση του νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ αλλά και το υπουργείο Υγείας δείχνουν απρόθυμοι, δυσχεραίνοντας το ιατρικό έργο και παράλληλα υποβαθμίζοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Απαιτούμε:

  • Να τοποθετηθεί επίσημα ο διοικητής του νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ για το ζήτημα.
  • Εδώ και τώρα να δοθεί λύση, όχι με ημίμετρα αλλά με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού (ιατρικού – νοσηλευτικού), προμήθεια κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού, αύξηση του κονδυλίου για την υγεία.

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

ΔΑΒΟΥΛΟΣ Χ.

ΤΣΟΧΑΝΤΖΗΣ Σ.

Τι λέει ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δ. Κωστακιώτης .

Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης μιλώντας στο thebest.gr αναφέρει ότι πράγματι έχει προκληθεί συμφόρηση τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείου του Ρίου και πως αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας. Όπως εξηγεί έγιναν κάποιες διακομιδές σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και τονίζει ότι επιχειρείται επίλυση του προβλήματος κεντρικά και περιφερειακά. Χρειάζεται πολύ δουλειά επισημαίνει με στόχο την πληρέστερη λειτουργία της ΜΕΘ του Ρίου και την ενίσχυση του προσωπικού.

Εξηγεί ότι οι ανάγκες του συστήματος έχουν μεγαλώσει γιατί πια βαριά περιστατικά αντιμετωπίζονται με επιτυχία και μένουν στη ζωή άνθρωποι, οι οποίοι ωστόσο χρειάζονται πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ (νευροχειρουργικά πχ περιστατικά).

Πηγή : http://www.thebest.gr/


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr