background img
banner
banner

Ανακοίνωσε ανασχηματισμό ο δήμαρχος στη δημοτική του ομάδα

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Συνεδριάζει την Τετάρτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και σε όσα ήθελε δεχτεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα .

Στην ημερήσια διάταξη θα συζητηθούν 80 θέματα με κυρίαρχα τις αναμορφώσεις προϋπολογισμών σε Δήμο, Νομικό Πρόσωπο, Λιμενικό Ταμείο αλλά και τις αντικαταστάσεις μελών σε Νομικό Πρόσωπο και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το ενδιαφέρον όμως αναμένεται να επικεντρωθεί κυρίως στην αποδοχή των παραιτήσεων του αντιπροέδρου και του αναπληρωτή του στο Νομικό Πρόσωπο “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία” το Δήμου Αιγιαλείας, θέσεις που κατείχαν ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Στράτος Βαρδάκης. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, θα πρέπει να αντικατασταθούν από επίσης δημοτικούς συμβούλους με φανερή ψηφοφορία. Η εκλογή νέου αντιπροέδρου και αναπληρωτή, στη θέση αυτών που παραιτήθηκαν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Θανάση Παναγόπουλου.

Ετοιμάζει ανασχηματισμό

Ο δήμαρχος κλήθηκε να βγάλει “τα κάστανα από τη φωτιά” και να προτείνει τους αντικαταστάτες, ωστόσο ο Θανάσης Παναγόπουλος πήγε ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό που εδώ κι ένα μήνα είχε γίνει θέμα συζήτησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Χρήστος Σπηλιωτόπουλος προχώρησε το διαγωνισμό για το γήπεδο Πλαστήρα, με τον αντιπρόεδρο Περικλή Παπαγιαννακόπουλο να επισημαίνει ότι η προσφορά που δόθηκε από τον ανάδοχο, είχε πολύ μικρή έκπτωση ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού. Το θέμα έφτασε στο δήμαρχο που κάλυψε το Σπηλιωτόπουλο, έτσι ο Παπαγιαννακόπουλος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας. Ακολούθησε η ψηφοφορία για την έκτακτη ανάγκη λόγω σκουπιδιών σε ολόκληρο το δήμο, πρόταση που έφερε η μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με τους Σπηλιωτόπουλο, Γιοβά και Σταυρόπουλο να “σπάνε” τη γραμμή της δημοτικής τους ομάδας, αφού η εισήγηση του δημάρχου αφορούσε μόνο για τις Δ.Ε. Αιγίου- Συμπολιτείας-Ερινεού.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις Σπηλιωτόπουλου, Γιοβά και Σταυρόπουλου αλλά μόνο ο τελευταίος την έδωσε. Το θέμα ατόνισε και ξαναήρθε στην επικαιρότητα όταν ζητήθηκε από τον Στράτο Βαρδάκη να πάρει τη θέση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου στο Νομικό, αφού ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής. Με επιστολή του όμως που απέστηλε στον πρόεδρο και στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και αυτός παραιτήθηκε θυμίζοντας τα όσα είχε ζητήσει ο δήμαρχος προηγουμένως.

Χθες το βράδυ λοιπόν ήταν σειρά του δημάρχου να ξεκαθαρίσει τη στάση του, κάτι που έκανε ο Θανάσης Παναγόπουλος λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσει ανασχηματισμό στις θέσεις ευθύνης του δήμου Αιγιαλείας, αξιοποιώντας και συμβούλους που δεν έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα θέση.

Στο “κάδρο” για αντικατάσταση ξαναμπαίνουν ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Γιοβάς, και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, αφού ο δήμαρχος είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τους, αλλά και αντιδήμαρχοι που παρέμειναν μετά τον ανασχηματισμό του 2017.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα προταθούν στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, για να καλύψουν τις θέσεις ευθύνης αντιπροέδρου και αναπληρωτή του, στο Νομικό Πρόσωπο, είναι η Μαρία Παπαχριστοπούλου και ο Μιχάλης Κυριακόπουλος.

Εκτός όμως από την κρίσιμη ψηφοφορία για τον αντιπρόεδρο, αφού για τον αναπληρωτή δε χρειάζεται, ίσως υπάρξει θέμα με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού στο ΝΠΔΔ, αφού τέσσερις τουλάχιστον δημοτικοί σύμβουλοι διαμήνυσαν από χθες το βράδυ ότι θα την καταψηφίσουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr