background img
banner
banner

Φιλοξενία Γερμανών μαθητών και καθηγητών

ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Στα πλαίσια των προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου υποδέχεται και φιλοξενεί μαθητές και συνοδούς καθηγητές τού Γυμνασίου Oettingen της Γερμανίας. Αντιπροσωπεία της σχολικής κοινότητας θα τους υποδεχθεί στα Ιωάννινα και μαζί τους για δυο μέρες (12 και 13 Μαΐου) θα επισκεφθούν το νεκρομαντείο Αχέροντα, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Δελφούς.

Στη συνέχεια (14-18 Μαΐου) θα φιλοξενηθούν στο Αίγιο σε οικογένειες μαθητών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, θα γίνει ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους (Ολυμπία, Κόρινθο, Μυκήνες, Επίδαυρο), ιστορικά μνημεία (Καλάβρυτα) και άλλα αξιοθέατα του τόπου μας (Ζάκυνθο, φαράγγι Βουραϊκού, Ακράτα, Ξυλόξαστρο).

Οι επισκέπτες, οι οποίοι γνωρίζουν και αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και ιδιαίτερα το αρχαίο ελληνικό θέατρο, έχουν διδαχθεί και θα παρουσιάσουν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγίου, την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι και οι καλεσμένοι του Εσπερινού Γυμνασίου, θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα (προσφορά γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και μαθητές άλλων σχολείων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr