background img
banner
banner

«Για τα 40 χρόνια του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ»

Της Βάνας Μπεντεβή

Ο Χορευτικός ΄Ομιλος,ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά Σωματεία του τόπου μας συμπληρώνει φέτος σαράντα χρόνια (!) πολιτιστικής παρουσίας και « ιδιαζούσης» προσφοράς στην τοπική μας κοινωνία.Γι αυτό θα ήθελα να εκφράσω δημοσίως τα θερμά μου συγχαρητήρια, μαζί με τις ευχές μου να συνεχίσει έτσι για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα να υπηρετεί την παράδοση και τη μουσική-χορευτική ιστορία της Ελλάδας-πατρίδας,και να επισημάνω τας εξής:
Ο Χορευτικός ΄Ομιλος Αιγιάλειας επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό έργο ,καθώς «συντηρεί» χορούς,τραγούδια και παραδόσεις από όλη την Ελλάδα,με σεβασμό,σοβαρότητα ,μεράκι, αγάπη και επαγγελματισμό ιδιαίτερο.Η συμβολή του αυτή,στη διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς τα «σύνορα» τείνουν να εξαφανιστούν στα πλαίσια της επερχόμενης «παγκοσμιοποίησης».Και η Ελλάδα μας κάνει τη «διαφορά», με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά της στοιχεία,βασισμένα πάνω στην ιδιαίτερη μουσική της παράδοση, στους ιδιαίτερους παραδοσιακούς-λεβέντικους χορούς της,στον ιδιαίτερο πανάρχαιο κλασικό πολιτισμό της, στην ιδιαίτερη γλώσσα της και στα «Ελληνοχριστιανικά» ιδεώδη,ήθη και έθιμά της! Και αυτά όλα είναι που κάνουν την Ελλάδα μας ιδιαίτερη, αυτά όλα είναι που κάνουν την «ειδοποιό διαφορά».Διαφορά, που κοιτάζουν όλοι γύρω μας «ζηλότυπα» και γι΄αυτό ίσως θέλουν και να μας αφανίσουν (όπως και ο κ. Κίσιγγερ είχε ΄πει κάποτε).Γι΄αυτό και το έργο του Χορευτικού μας ομίλου είναι τεράστιο!
Επίσης όμως σημαντικό είναι και το «παιδευτικό έργο» του Χορευτικού Ομίλου,καθώς εκπαιδεύει χιλιάδες παιδιά μας, όλα αυτά χρόνια και τους μεταλαμπαδεύει την παράδοση-αλλά και την ιστορία- μέσα από τους χορούς,τις τοπικές στολές, τα τραγούδια…Τα παιδιά στο Χορευτικό μαθαίνουν την Ελλάδα, με την επικοινωνία,εσωτερικεύουν αξίες,ήθος, λεβεντιά.Μαθαίνουν να συμπεριφέρονται ως έλληνες τελικά! Τους δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό,να μάθουν, να ΄δουν, να κοινωνικοποιηθούν σωστά.
Αλλά και με τις πάμπολλες εμφανίσεις και τις εξαιρετικές παραστάσεις του σε διάφορες χώρες του εξωτερικού,ο Χορευτικός «βγάζει την Ελλάδα προς τα έξω» και μας κάνει υπερήφανους και γι αυτό.Αποτελεί ένα από τους καλύτερους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό.
Τελικά,ότι και να πούμε για το Χορευτικό μας ΄Ομιλο είναι λίγο.Μπράβο και χίλια «ΕΥΓΕ» για ό τι είναι, για ό τι προσφέρει στον τόπο, για ό τι μας προσφέρει.
Και βέβαια, για όλα αυτά, για το Χορευτικό εργάζονται σημαντικοί άνθρωποι,αλλά ο «εμπνευστής»,ο δάσκαλος, ο διευθυντής, ο ακούραστος εργάτης,-ο ίδιος ο Χορευτικός τελικά- είναι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ο ΚΙΛΙΑΣ!! Κατάθεση ΖΩΗΣ και ΨΥΧΗΣ, για να είναι ο Χορευτικός αυτό που είναι. Είναι τυχερό το Αίγιο που έχει κάποιους τέτοιους ανθρώπους …. Τι να πούμε γι αυτόν τον άνθρωπο! Να είναι καλά να συνεχίσει,και πολλά-πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλους μας( και σ΄αυτόν και στους χορευτές και στους ανθρώπους του Χορευτικού)-.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr