background img
banner
banner

Η AHEPA στο υπουργείο Τουρισμού με τον Πέτρο Δαδιώτη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΩΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟ 2021 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικούς καρπούς έχουν αποδώσει οι προσπάθειες του Αιγιώτη συμβούλου τής υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, Πέτρου Δαδιώτη, να φέρει σε επαφή την Αμερικανοελληνικής Οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, με σκοπό να… ανοίξει ο δρόμος των επενδύσεων από ελληνοαμερικανούς στην χώρα μας… Το 2021 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης, γεγονός που αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της AHEPA τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση της κ. Κουντουρά με τον Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA Καρλ Χόλιστερ και πολυμελούς αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψή τους, ενώ παρών στις συναντήσεις ήταν και ο κ. Δαδιώτης.
Όπως ανέφερε ο κ. Χόλιστερ, το ετήσιο συνέδριο της AHEPA στην Ελλάδα συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αναμένεται σημαντική συμμετοχή συνέδρων και συνοδών, και στο διάστημα που μεσολαβεί θα υπάρξει εντατική προώθηση και προβολή της διοργάνωσης και της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Ευχαρίστησε την υπουργό Τουρισμού για την συμβολή της στην πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης στην Ελλάδα, και την προσκάλεσε να συμμετάσχει στο φετινό ετήσιο συνέδριό τους, που πραγματοποιείται στο Ατλάντικ Σίτι, για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού. Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την AHEPA και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της για την επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου στη χώρα μας το 2021.

Επαφές με τον Αμερικανό πρέσβη

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ αρχικά στο σπίτι του και εν συνεχεία στην Πρεσβεία, εκεί όπου, όπως μετέφερε στo Protionline.gr  ο κ. Δαδιώτης συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, με ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση κατά 20% των Αμερικανών επισκεπτών στην χώρα το 2017, αναγνωρίζοντας ότι η πολιτική του υπουργείου έχει αποτέλεσμα. Η συζήτηση στράφηκε και προς τις επενδύσεις, με κοινή παραδοχή πως η Ελλάδα δεν αποτελεί πρόσφορο έδαφος λόγω γραφειοκρατίας. Επίσης, τονίστηκε και το θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, με τον πρέσβη να τονίζει πως έχει προσπαθήσει και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επιστρέψουν.

Τέλος το μεσημέρι της Τετάρτης η αντιπροσωπεία της AHEPA κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Τρούμαν, συνοδεία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του αντιδημάρχου Αθηνών, Ελευθέριου Παπαγιαννάκη.
Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου αποτελεί σπουδαίο γεγονός, φέροντας στην Ελλάδα σε τρία χρόνια 10.000 Αμερικανούς και Καναδούς, ενώ ακόμη και ένα ενδεχόμενο… πέρασμά τους από την Αιγιάλεια, θα αποφέρει σημαντικά οφέλη…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr