background img
banner
banner

Ιερά Παράκληση προς θεία ενίσχυση και συμπαράσταση των μαθητών

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Η Ιερά Μητρόπολη επιθυμεί να στηρίξει τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που δοκιμάζονται ήδη στις προαγωγικές εξετάσεις και εντός λίγων ημερών τους μαθητές τής Γ΄ Λυκείου που θα δοκιμασθούν και στις πανελλαδικές εξετάσεις. Για τον λόγο αυτό, την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου στις 9.15μ.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, Ιερά Παράκληση, προς θεία ενίσχυση και συμπαράσταση των μαθητών και ευόδωση των κόπων τους. Από την Ιερά Μητρόπολη ΄΄παρακαλούνται οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι γονείς τους να προσέλθουν ώστε όλοι μαζί να ενώσουμε τις προσευχές μας προς επίτευξη κάθε επιτυχίας΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση.

Αγρυπνία για την Άλωση της Πόλης στην Αγ. Τριάδα

Επιπροσθέτως, από την Ιερά Μητρόπολη έγινε γνωστό ότι, με αφορμή την επέτειο της αποφράδας ημέρας της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως κατά την 29η Μαΐου 1453, θα τελεστεί αγρυπνία από τις 10μ.μ. της Δευτέρας 28 Μαΐου μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αιγίου. ΄΄Θερμότατα παρακαλούμε τους χριστιανούς μας να προσέλθουν και «εν ενί στόματι καί μία καρδία» να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς την Παναγία μας για την πατρίδα μας΄΄, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αγρυπνία για την σωτηρία της χώρας στον Άγ. Ανδρέα στις 2 Ιουνίου

Ως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία ομάδας πιστών της τοπικής Εκκλησίας, από τον Αύγουστο του 2015 έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την σωτηρία της χώρας. Έτσι, το πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός είναι αφιερωμένο στην σωτηρία της πατρίδος, άλλοτε με αγρυπνίες και άλλοτε με πρωινές Θείες Λειτουργίες. Για τον μήνα Ιούνιο θα τελεστεί αγρυπνία από τις 9μ.μ. της Παρασκευής 1η Ιουνίου μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr