background img
banner
banner

«Καμπανάκι» για το κατάστημα του Επιμελητηρίου στο Αίγιο

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΦΙΣΤΑ Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Σ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΗΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Διπλό χαρακτήρα είχε η προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητήριου Αχαΐας αφού μετά τη συνέχιση της αναβληθείσας συνεδρίασης που είχε προηγηθεί προ ημερών, ακολούθησε η τακτική Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης ήταν η έγκριση απολογισμού και ισολογισμού 2017, εγκρίσεις πληρωμών, εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τροποποίηση κάποιων άρθρων του καταστατικού. Για να συνεχίσει να λειτουργεί η Αναπτυξιακή θα πρέπει να εναρμονιστεί με το νέο νόμο για τα Επιμελητήρια, έτσι η προχθεσινή Συνέλευση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού είχε και χαρακτήρα κατεπείγοντος με δεδομένο ότι η εναρμόνιση πρέπει να γίνει μέχρι 30 Ιουνίου. Όμως, η Γενική Συνέλευση σημαδεύτηκε από εντάσεις με το σύνολο της μειοψηφίας να καταψηφίζει ισολογισμό και απολογισμό, αλλά και το ίδιο το νέο Δ. Σ. που η ίδια συμμετέχει με δυο μέλη. Το 7μελές Δ.Σ. όμως, (5 από τις παρατάξεις Μαρλαφέκα και Τηλιγάδη και 2 από τις παρατάξεις Κρίκη και Τριανταφυλλόπουλου) για να μπορεί να ασκήσει καθήκοντα, θα πρέπει να ψηφιστεί και η εναρμόνιση με τις αλλαγές στο καταστατικό, κάτι που δεν άφησε να συμβεί η παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη που καταψήφισε. Το θέμα για να περάσει χρειαζόταν 24 ψήφους και πήρε 22, έτσι τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα αν στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί άμεσα, δεν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ των παρατάξεων.

Η ΑΝΕΠΑ, έχει ιδρυθεί με μοναδικό στόχο να υποστηρίζει το Επιμελητήριο Αχαΐας και τα μέλη του με δραστηριότητες που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και ευελιξία, στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα λειτουργεί τμήμα υποβολής προτάσεων, παρακολούθησης και υλοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων για λογαριασμό του Επιμελητηρίου.
Επίσης, τμήμα στήριξης και προώθησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας που έχουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό.
Η Αναπτυξιακή υποστηρίζει επιπλέον εκδήλωση που δημιουργούν υπεραξία στην περιοχή όπως η έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ και άλλες.

Κίνδυνος για το γραφείο του Επιμελητηρίου στο Αίγιο;

Μέσω της Αναπτυξιακής έχει δημιουργηθεί το ACHAIA VALUE ως ο κατεξοχήν φορέας εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου με 28 επιχειρήσεις από την Αχαΐα να συμμετέχουν στο Project. Ωστόσο ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Άρης Τηλιγάδης βάζει και μια άλλη παράμετρο, κρούοντας τον “κώδωνα του κινδύνου” για το γραφείο στο Αίγιο στην περίπτωση που η Αναπτυξιακή δε συνεχίσει τη λειτουργία της. «Το γραφείο του Επιμελητηρίου στο Αίγιο υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τη δράση της Αναπτυξιακής. Τα μέλη μας βρίσκουν καθημερινά ανταπόκριση στα αιτήματά τους και αυτό εξαρτάται από την ΑΝΕΠΑ. Όσοι επιμένουν να βάζουν εμπόδια στη λειτουργία της, καλό είναι να σκεφτούν και την Αιγιάλεια». Ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος βάζει θέμα βιωσιμότητας του τοπικού γραφείου αφού η γραμματέας που εξυπηρετεί είναι υπάλληλος της Αναπτυξιακής, τη στιγμή που η Αιγιάλεια διαθέτει επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό που χρειάζονται υποστήριξη.
Εξάλλου δεν είναι λίγες οι τοπικές επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω της Αναπτυξιακής και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην καλή λειτουργία του γραφείου στο Αίγιο.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr