background img
banner
banner

Κανένα μέτρο προστασίας για τις μέδουσες

ΑΣΥΜΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΣΕ ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Μηδενικό είναι ως τώρα το ενδιαφέρον επαγγελματιών της περιοχής για την τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων στον βυθό μπροστά από τις επιχειρήσεις τους ώστε να προφυλάξουν τους λουόμενους πελάτες τους από τις μέδουσες.
Το υψηλό κόστος του εγχειρήματος, η αμφίβολη απόδοσή του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για την ώρα ο Κορινθιακός φαίνεται «καθαρός», δεν έχουν οδηγήσει στην λήψη μέτρων πρόληψης.

Την έλλειψη πρόθεσης τοποθέτησης προστατευτικών επιβεβαίωσε στο Protionline.gr  ο προϊστάμενος του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει προσέλθει ενδιαφερόμενος στην υπηρεσία.

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Στράτος Βαρδάκης, ΄΄είναι τόσο υψηλό το κόστος τοποθέτησης διχτύων που είναι αμφίβολο εάν συμφέρει έναν επαγγελματία να προχωρήσει σε μία τέτοια λύση. Εάν κάποιος χρειάζεται 20.000 και 30.000 ευρώ γι’ αυτό, τότε αφήνει τα πράγματα ως έχουν, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για μία παραλιακή επιχείρηση στην περιοχή να βγάλει περισσότερα από 30.000 ευρώ σε μία σεζόν…΄΄.

Από την άλλη, ο κ. Βαρδάκης σημειώνει και το γεγονός ότι φέτος δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη μέδουσες, ευχόμενος να μην υπάρξει έξαρση του φαινομένου όπως τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια και η σεζόν να κυλήσει ομαλά. Παράλληλα, παρατηρεί ότι δεν είναι σίγουρο εάν το συγκεκριμένο μέτρο είναι αποτελεσματικό.

Περιμένουν χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

Το ζήτημα πάντως απασχόλησε την γενική συνέλευση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Αχαΐας, εκεί όπου τονίστηκε πως για το θέμα έχει ζητηθεί η βοήθεια των βουλευτών του νομού, του υπουργού οικονομικών, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώ αυτό που ελέχθη είναι πως αναμένεται να κινηθούν με μπούσουλα τη λύση που ακολουθείται στην παραλία του Λουτρακίου και την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών κατά μήκος των ακτών.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ανέφεραν πως έχουν την προφορική δέσμευση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, αναμένοντας την έγκριση σχετικού κονδυλίου. Τόνισαν δε ότι μιλούν για την τοποθέτηση διχτυών προστασίας από τις τσούχτρες σε μία έκταση από την Πλαζ στην Αγυιά της Πάτρας έως την Παναγοπούλα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr