background img
banner
banner

Καταγγελία για την πλειοψηφία του προεδρείου της Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ

ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Μπορεί η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 28 Απριλίου να αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία (56,3% των ΕΛΜΕ και 55,7% των ψήφων) την αποχή των εκπαιδευτικών από κάθε διαδικασία αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών- στην περίπτωση που ψηφιστεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, ωστόσο η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ως πλειοψηφία του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης προέδρων, αντέδρασε και ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για αποχή ως απόφαση της Γ.Σ., επειδή δεν συγκεντρώνει τα 2/3 των ψήφων των προέδρων που απαιτούνται για την κήρυξη απεργίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην Συνέλευση, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά, τονίζουν ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του προεδρείου της Γ.Σ., ΄΄παραβλέπουν το γεγονός ότι η αποχή απ’ την αξιολογική διαδικασία δεν συνιστά αποχή απ’ την εργασία κι επομένως δεν είναι απεργία΄΄. Θυμίζουν ακόμη ότι ΄΄η αποχή του κλάδου απ’ την διαδικασία της αξιολόγησης το 2014 πάρθηκε με απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ΄΄ και πως ΄΄η αποχή έχει εφαρμοστεί πολλές φορές από το συνδικαλιστικό κίνημα, από πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία και την ΑΔΕΔΥ, ψηφισμένη μόνο από τα Δ.Σ. των ομοσπονδιών΄΄. Καταγγέλλουν ακόμη ότι ΄΄η πλειοψηφία του προεδρείου (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ), λειτουργώντας εκτός καταστατικού της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να λήξει τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης ενώ εκκρεμούσαν σημαντικά άλλα θέματα, οπότε αναγκάστηκαν κάτω απ’ την πίεση των προέδρων να συνεχίσουν τη διαδικασία για ψήφιση προγράμματος δράσης΄΄.

Έτσι, κατατέθηκε από αρκετούς εκπροσώπους των ΕΛΜΕ πρόταση Μομφής κατά της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΟΛΜΕ, που, όπως προβλέπεται απ’ το καταστατικό, θα συζητηθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων.
Δηλώνουν, τέλος, ότι ΄΄ακόμη κι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ψήφιση του νομοσχεδίου, το εκπαιδευτικό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής όλου του πλαισίου της αξιολόγησης που είναι βασικό εργαλείο για την εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση και οδηγεί στην κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και στη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, όπως έκανε το 2013 με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπουργό παιδείας τον Αρβανιτόπουλο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr