background img
banner
banner

Εγκαίνια Κολυμβητηρίου παρουσία Φούρα | ΦΩΤΟ

Ο τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ

Το Κολυμβητήριο Αιγίου παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό, στην εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 27 Μαϊου. Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και να περιηγηθούν στους χώρους του, από ένα έργο που ο κόσμος της Αιγιάλειας περίμενε χρόνια για να υλοποιηθεί και να αξιοποιηθεί. Ωστόσο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μικρή για την παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού έργου πνοής για την περιοχή καθώς μετά βίας ξεπερνούσαν τα 200 άτομα όσοι έδωσαν το “παρών”. Μία εικόνα μάλλον αναμενόμενη πάντως, μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την δημοτική αρχή λόγω του γνωστού προβλήματος με την (μη) περισυλλογή των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο πρόβλημα. Τόσο ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, όσο και ο Ανδρέας Φούρας.

 

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έπλεξε το εγκώμιο της σημερινής δημοτικής αρχής και του Θανάση Παναγόπουλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: “Κύριε δήμαρχε δυστυχώς πληρώνετε τα λάθη και τις παραλείψεις άλλων. Τόσο των δημοτικών παρατάξεων που διοίκησαν τον δήμο τα προηγούμενα χρόνια, όσο και στελεχών από την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι λύσεις που και εμείς είχαμε προτείνει δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και ήταν θέμα χρόνου η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Ήταν μία ωρολογιακή βόμβα που δυστυχώς έσκασε στα χέρια σας. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να μάθει ο κόσμος με κάθε λεπτομέρεια πως ξεκίνησε και γιατί γιγαντώθηκε το πρόβλημα”.

Ο κ. Φούρας αναφερόμενος στο κολυμβητήριο, δήλωσε δικαιωμένος και υπερήφανος για την προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή, το διάστημα που διετέλεσε υπουργός αθλητισμού. “Κάποιοι κάνουν πολιτική καριέρα με τα λόγια και για άλλους μιλούν τα έργα τους. Και αυτός ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα έγινε επί των ημερών μου, με δήμαρχο τον Λέλο Σιαβελή. ‘Οπως δεκάδες ακόμη μικρά και μεγάλα έργα στην Αχαϊα που φέρουν την υπογραφή μου. Από τις πόλεις έως τα πιο απομακρυσμένα χωριά. Νιώθω δικαιωμένος και υπερήφανος για την προσφορά μου στον τόπο και δεν είναι εγωιστικό να το πω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη σημερινή δημοτική αρχή που είχε τη βούληση, το θάρρος και το σθένος να υλοποιήσει μετά από τόσα χρόνια κάτι που οι προηγούμενοι δεν τόλμησαν. Ιδιαίτερα θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε δύο καλούς μου φίλους, τον Χρήστο και τον Νίκο Σπηλιωτόπουλο γιατί η τόλμη και η γνώση τους στο αντικείμενο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου. Γιούς ενός αγαπητού και σπουδαίου δημάρχου στην περιοχή, που πάντα θα τιμώ γιατί ήταν ένας άξιος άνθρωπος. Να λειτουργήσει επιτέλους αυτός ο υπέροχος χώρος”.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ευχαρίστησαν τον πρώην υπουργό, τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αλλά και όλους όσοι δούλεψαν για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου. Τους υπαλλήλους στο Νομικό Πρόσωπο καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία, το προσωπικό και όλους τους συνεργάτες. «Ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πράξη επί θητείας μας και πιστεύουμε ότι θα το αγκαλιάσουν ολοι οι δημότες της πόλης» τόνισε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παναγόπουλος. Το κολυμβητήριο θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου και μέχρι τέλη Οκτωβρίου – καιρού επιτρέποντος – θα είναι ανοιχτό καθημερινά.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήδη στον νεοσύστατο Κολυμβητικό Ομιλο έχουν εγγραφεί περισσότερα από 250 παιδιά, ενώ οι εγγραφές πολιτών συνεχίζονται. Μετά τον Δεκαπεντάυγουστο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ τη συνολική εικόνα ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, θα ολοκληρώσει η κατασκευή ενός γηπέδου Beach Volley που θα κατασκευαστεί στο χώρο ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και τέννις που είναι ήδη έτοιμα. Μετά τον αγιασμό από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών π. Καλλινίκο Πουλή και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Χρήστο Τσάκαλο και την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ακολούθησε μπουφές με γλυκά και αναψυκτικά και ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους του κολυμβητηρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Ηρακλής Ρούπας, Θανάσης Νταβλούρος, Βασιλική Ψυχράμη, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Γιώργος Γιοβάς, Μαρίνος Σκανδάμης, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Μίλτος Σταυρόπουλος, Ανδρέας Σοφέτης, Νίκος Σπηλιωτόπουλος, Βασίλης Κωστάρας, Φάνης Σταυρόπουλος, Δημήτρης Καλαμίδας, Μαίρη Χρονοπούλου, Κώστας Μπρούμας, Ανδρέας Σοφέτης, Κώστας Ζεντέφης, Σωκράτης Μαυρίδης, Ηλίας Ασπρούκος, Γιάννης Καρανικόλας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Πάνος Κουτρόπουλος, Κώστας Θανασούλιας, Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου και Ανδρέας Τσιγκρής


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr