background img
banner
banner

Με εκδρομή στη Ζαχλωρού και συναυλία στο Διακοπτό…

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΕΝ ΣΥΡΜΩ – ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ”- ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τις εκδηλώσεις «Εν συρμώ» που συνεχίζονται μέσα στον μήνα Μάιο και γιορτάζουν τον Οδοντωτό Διακοπτού-Καλαβρύτων αλλά και τον μεγάλο αφαιρετικό ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο, που έζησε και μεγάλωσε στο Διακοπτό, φιλοξένησαν την Κυριακή 20 Μαΐου, η Ζαχλωρού και το Διακοπτό.

Την Κυριακή το πρωί, στο σταθμό του Οδοντωτού «Μέγα Σπήλαιο» στη Ζαχλωρού και στην πανέμορφη γέφυρα από την οποία εμπνεύστηκε ο Σπυρόπουλος το ομώνυμο έργο του, παιδιά αλλά και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν την περιοχή μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του δημιουργού. Οι μικροί φίλοι που παρευρέθηκαν και μαζί με του μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, συμμετείχαν στη ενημέρωση για το φαράγγι, τον Βουραϊκό και τη φύση και πήραν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια με την υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας. Στη συνέχεια, τα παιδιά «πειραματίστηκαν» με τα έργα του Γιάννη Σπυρόπουλου, ζωγραφίζοντας υπό την καθοδήγηση της εμψυχώτριας Μαργαρίτας Γούτου.

Το βράδυ της Κυριακής και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ο σταθμός του οδοντωτού στο Διακοπτό, γέμισε με μελωδίες από γαλλικά τραγούδια από το μουσικό σχήμα «La chanteuse». Η Έλενα Παπαδημητρίου ερμήνευσε εξαιρετικά μελωδικούς ήχους από την Edith Piaf και τη Zaz έως και έργα του Μίκη Θεοδωράκη στη γαλλική γλώσσα, υπό τη συνοδεία πιάνου από τον Γιώργο Αναστασόπουλο.

Οδοιπορικό μεθαύριο Παρασκευή σε ένα βιωματικό ταξίδι

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Εν συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού» συνεχίζεται με ένα δημοσιογραφικό οδοιπορικό την Παρασκευή 25 Μαΐου, όπου ομάδα δημοσιογράφων, κριτικών τέχνης, ανθρώπων του πολιτισμού και του τουρισμού θα ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό σε ένα βιωματικό ταξίδι που θα καταλήξει στα ιστορικά Καλάβρυτα με υποδοχή από το Δήμαρχο Καλαβρύτων.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή 27 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού με προβολή της ταινίας «Ο Στρατηγός» του Μπάστερ Κίτον (1926), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου. Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής «Οι Ελληνικές εικόνες του Γιάννη Σπυρόπουλου: διάλογος με τον τόπο του», συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες, έως τις 31 Μαΐου. Αναλυτικά:

Πληροφορίες για την έκθεση: Τόπος: Κτίριο Παναγιωτόπουλου. Μητροπόλεως και Παναγιωτοπούλων, Αίγιο. Διάρκεια: 28 Απριλίου – 31 Μαΐου 2018 (πλην Δευτέρας). Επιμέλεια έκθεσης: Όλγα Δανιηλοπούλου – Νάνσυ Χαριτωνίδου. Οργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Νικ. Πλαστήρα 19, Αίγιο. Τηλ: 26910 28210, Web site: www.dikepaigialeias.gr E-mail: [email protected]. Web site Ιδρύματος Σπυροπούλου: www.spyropoulosfoundation.org. Web site Εν Συρμώ: www.ensirmo.gr.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr